Ο Όλοφ Μέλμπεργκ πολύ δύσκολα θα δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη και ο Ολυμπιακός… περνάει δύσκολες στιγμές όταν λείπει από την άμυνα ο Σουηδός.

Ο Σκανδιναβός στόπερ είναι η «κολόνα» των «ερυθρολεύκων» στην άμυνα και όποτε λείπει οι υπόλοιποι συμπαίκτες του τα βρίσκουν σκούρα. Συγκεκριμένα, ο Μέλμπεργκ από πέρσι που φόρεσε την φανέλα των «ερυθρολεύκων» έχει απουσιάσει από οχτώ αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα (συμπεριλαμβάνονται και τα πλέι οφ) με τους Πειραιώτες να έχουν μόλις δύο νίκες.

Πρώτη απουσία και ήττα

Ο Μέλμπεργκ είναι ο «βράχος» του Ολυμπιακού και αυτό φάνηκε από την πρώτη του απουσία από τον αγωνιστικό χώρο. Ήταν στις 20 Δεκεμβρίου του 2009 για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενήθηκαν στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη και ηττήθηκαν με 1-0. Δύο μήνες αργότερα ο Σουηδός έλειπε και πάλι από το ματς στην Τρίπολη αλλά οι Πειραιώτες νίκησαν δεχόμενοι όμως γκολ (1-3).

Απώλεια με Ξάνθη

Στη συνέχεια ο Σκανδιναβός κεντρικός αμυντικός δεν αγωνίστηκε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (28η, 29η και 30η) της Σούπερ Λιγκ με τον Ολυμπιακό να έρχεται ισόπαλος στο Καραϊσκάκη με την Ξάνθη (0-0), αλλά πέρασε από την Κομοτηνή επικρατώντας του ήδη υποβιβασμένου Πανθρακικού με 2-0, ενώ στο φινάλε (18 Απριλίου) του πρωταθλήματος νίκησε τον Άρη με 2-1 στο Φάληρο.

Τραγωδία στα πλέι οφ

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε ένα μήνα μετά ξανά στο «Καραϊσκάκη» για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ και απόντος του Μέλμπεργκ πήρε τη «λευκή» ισοπαλία. Ο Σουηδός έλειψε και από το φινάλε των πλέι οφ καθώς είχε αποβληθεί στην 4η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ.

Νέο πρωτάθλημα, νέα ήττα

Η Σούπερ Λιγκ για την σεζόν 2010-11 δεν ξεκίνησε με το… δεξί για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο Καυτατζόγλειο στην πρεμιέρα χωρίς τον Μέλμπεργκ στην αποστολή και παρότι προηγήθηκαν στο σκορ, στη συνέχεια δέχτηκαν δύο τέρματα και επέστρεψαν στην Αθήνα με την ήττα.

Τέσσερις ήττες

Ο Μέλμπεργκ αναμένεται να απουσιάσει για δεύτερη φορά φέτος με τον απολογισμό όταν λείπει ο διεθνής άσος να είναι τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες νίκες. Όσον αφορά τα γκολ, όταν λείπει ο «βράχος» από την άμυνα ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του εφτά φορές σε οχτώ παιχνίδια.

Πηγή: gazzetta.gr