Ενα μεγάλο άλμα στα 8,35 μέτρα, με την πρώτη του προσπάθεια, ήταν αυτό που έκανε όλους τους αντιπάλους του Μίλτου Τεντόγλου να καταλάβουν ότι δεν θα χάσει το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του Τορούν.

Στον τελικό του αγωνίσματος, ο Έλληνας αθλητής «έγραψε» την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο και κατέλαβε την πρωτιά για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση.

Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι, που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8,31 μ. στην τρίτη προσάθεια κατετάγη δεύτερος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι τρίτος με 8,24 μ., που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Ο Έλληνας αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό στίβο τα 8,38 μέτρα από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη, ενώ φέτος είχε κάνει άλμα στα 8,21μ.

Ο Τεντόγλου έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60 μ., πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη Γάνδη) που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.