Η απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει το γήπεδο του Αγρινίου ως έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, έχει προκαλέσει «πόλεμο» με τους Ηπειρώτες.

Το ματς ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα αλλά αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών στην πόλη των Ιωαννίνων. Ολοι περίμεναν να οριστεί η ημέρα διεξαγωγής του και τελικά η Ομοσπονδία αποφάσισε ότι ο αγώνας της Πέμπτης (18/2) θα γίνει στο γήπεδο του Αγρινίου.

Απόφαση που προκάλεσε νεύρα στις τάξεις του ΠΑΣ, ο οποίος θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με στόχο να την ακυρώσει. Αυτή η κίνηση από την πλευρά της ομάδας της Ηπείρου έφερε την αντίδραση της Ομοσπονδίας, η οποία αναφέρει τα εξής σε ανακοίνωσή της.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναφορικά με τον ορισμό του αναβληθέντος αγώνα της 1ης αγωνιστικής της 7ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος 2020-21, ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα – ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Στη διάρκεια των πολλών τηλεφωνικών επικοινωνιών, τις τελευταίες 48 ώρες, μεταξύ των κ.κ. Χριστοβασίλη και Γαβριηλίδη, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα αρνήθηκε να δεσμευθεί στην καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου και την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, παρείχε δε δια του εκπροσώπου της συστηματικά αντιφατικές και αντικρουόμενες πληροφορίες στην Ομοσπονδία, αναφορικά με την πραγματική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του “Ε.Σ.Ι. Ζωσιμάδες”.

Αρνήθηκε δε κατηγορηματικά να προβεί σε οποιαδήποτε σχετική επίσημη γραπτή ενημέρωση της Ομοσπονδίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένες τις ασφυκτικές προθεσμίες του 48ώρου που προβλέπει ο Κ.Α.Π., η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο., σε εφαρμογή των άρθρων 8 παρ. 4 και 22 παρ. 1 του ΚΑΠ, αποφάσισε ο εξ αναβολής αγώνας της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, να διεξαχθεί στις 18/02/2021 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού, το οποίο εγγυάται τη διεξαγωγή του αγώνα».

Η απάντηση του ΠΑΣ

Σε αυτή την ανακοίνωση της ΕΠΟ, όμως, ο ΠΑΣ απάντησε μέσω του υπεύθυνου Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Μπάμπη Καρβέλη, ο οποίος δήλωσε το εξής.

«Έχοντας αγανακτήσει πλέον, δηλώνω σε όλους σας ότι ουδέποτε ζητήσαμε αλλαγή έδρας για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, πράγμα που σημαίνει ότι εξ’ αρχής δεν υπήρχε λόγος οποιασδήποτε ενέργειας από την ΕΠΟ.

Επίσης διαψευδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αρνηθήκαμε να δεσμευτούμε για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου στους Ζωσιμάδες. Τρανή απόδειξη η σχετική ενημέρωση που σας έγινε σήμερα το πρωί.
Πραγματικά απορούμε όλοι με τη σημερινή εξέλιξη και ιδιαίτερα με την τελευταία απίθανη ανακοίνωση την ομοσπονδίας».

Η φωτογραφία του κειμένου είναι σημερινή (16/2) και δείχνει τις καιρικές συνθήκες στα Γιάννινα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΣ.