Όλα τα σερί κάποτε τελειώνουν. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια και τέσσερις ημέρες για να εντάξει ξανά στο εγχώριο λεξικό του το λήμμα «ήττα». Από το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 10 Φεβρουαρίου του 2019 (3-1), οι Ερυθρόλευκοι παρέμεναν αήττητοι μέχρι και το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου 2021, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται η ομάδα που σπάει το εκπληκτικό σερί στο μεταξύ τους ντέρμπι αιωνίων.

Πλέον, ο Ολυμπιακός παραμένει πρωτοπόρος μακράν του δεύτερου στη Super League , αλλά έχασε τον στόχο για το αήττητο πρωτάθλημα. Και παράλληλα, εγκατέλειψε την κούρσα των πρωτοπόρων που εξακολουθούν να πορεύονται χωρίς ήττα στη σεζόν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, από τα 37 πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γηραιά Ήπειρο (προσμετρούνται μόνο εκείνα με μίνιμουμ 10 αγωνιστικές), οι Πειραιώτες χάρη στο εντυπωσιακό ξεκίνημά τους άντεξαν μέχρι το Νο33. Κοινώς, υπέστησαν την πρώτη τους ήττα πιο αργά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε σχέση με 32 πρωτοπόρους της Ευρώπης.

Ωστόσο, σε τέσσερις χώρες/λίγκες, η ομάδα που προπορεύεται στη βαθμολογία διατηρεί το αήττητο σερί. Ο λόγος για τις:

Ρέιντζερς – Σκωτία (29 αγωνιστικές, 25 νίκες, 4 ισοπαλίες)
Ερυθρός Αστέρας – Σερβία (21 αγωνιστικές, 19 νίκες, 2 ισοπαλίες)
Σλάβια Πράγας – Τσεχία (19 αγωνιστικές, 16 νίκες, 3 ισοπαλίες)
Σαράγεβο – Βοσνία (19 αγωνιστικές, 13 νίκες, 6 ισοπαλίες)

Πηγή: gazzetta.gr