Τέλος μπήκε σήμερα (20/01) στη συνεργασία μεταξύ Άρσεναλ και Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Οι «κανονιέρηδες» ανακοίνωσαν τη λύση συμβολαίου με τον Έλληνα στόπερ, τον οποίο ευχαρίστησαν για την προσφορά του στην ομάδα.

Ο 32χρονος αμυντικός μετακόμισε στους Λονδρέζους το καλοκαίρι του 2018 από την Μπορούσα Ντόρτμουντ και φόρεσε τη φανέλα τους για 69 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή του.

Έτσι, ο Παπασταθόπουλος είναι ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, με αρκετές ομάδες να ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του. Μεταξύ αυτών και δύο ελληνικές: ο Ολυμπιακός, στον οποίο μπορεί να βρει τον κουμπάρο του Βασίλη Τοροσίδη, αλλά και η ΑΕΚ, από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και στο παρελθόν είχε δηλώσει πως είναι η ομάδα της Ελλάδας για την οποία θα επέστρεφε στη χώρα του.

«Όλοι στον σύλλογο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον “Πάπα” για την προσφορά του. Ήταν ένα σημαντικό μέλος της ομάδας και ένας εξαιρετικός επαγγελματίας», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής του αγγλικού συλλόγου, Εντού.