Συγκλόνισε η Σοφία Μπεκατώρου με την εξομολόγησή της. Λίγο καιρό πριν, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης είχε προχωρήσει σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ασέλγησε εις βάρος της.

Η έμπειρη ιστιοπλόος, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» του υφυπουργείου Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό», προχώρησε σε μια ανατριχιαστική αναφορά.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως ο συγκεκριμένος άνδρας δεν σταματούσε ότι και αν του έλεγε εκείνη ενώ μοιράστηκε στην ομιλία της και τα συναισθήματα τα οποία την έχουν κυριεύσει μέχρι σήμερα.

Τα όσα ανέφερε δημόσια έχουν φέρει πολλές τοποθετήσεις. Μια από αυτές είναι και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η οποία καλεί την Σοφία Μπεκατώρου να δώσει επίσημα στοιχεία και επισημαίνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία -έστω άτυπη καταγγελία.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα».