Με την ανανέωση των συμβολαίων τους να έχει καταντήσει σε ένα μακρόσυρτο σίριαλ, που πλέον έχει κουράσει, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα έχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες να παραμείνουν στην ΑΕΚ. Πλέον, οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι η πόρτα της εξόδου έχει ανοίξει και για τους δύο, με το μόνο που απομένει να ξεκαθαρίσει, είναι το πότε θα κλείσει πίσω τους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ώρα για Σπορ», πλέον ούτε στην Ένωση είναι «ζεστοί» στην προοπτική επέκτασης της συμφωνίας με τον Κροάτη και τον Πορτογάλο, ενώ και οι ποδοσφαιριστές δεν σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο την πιθανότητα παραμονής τους.

Ο Λιβάγια είχε πάντα διάθεση να παραμείνει στον σύλλογο, αλλά με συγκεκριμένες οικονομικές προϋποθέσεις, οι οποίες φαίνεται πως δεν τον κάλυπταν. Παρόλο που τα ρεπορτάζ έκαναν λόγο για προσφορά από πλευράς «δικεφάλου» της τάξης του 1 εκατ. ευρώ ετησίως και για τέσσερις σεζόν, εκείνος και ο ατζέντης του έψαχναν για το κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, με τις μέτριες (έως κακές) εμφανίσεις του 27χρονου άσου, τα δεδομένα έχουν αλλάξει για εκείνον. Βέβαια, άτομα που βρίσκονται κοντά στην ομάδα -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ανέφεραν: «Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τίποτα, ειδικά με τον Λιβάγια, αλλά θα είναι πλέον μεγάλη έκπληξη η ανανέωση του συμβολαίου».

Αντιθέτως, για τον Ολιβέιρα ήταν κάπως πιο απλά τα πράγματα. Ο Πορτογάλος δεν έδειχνε εξ αρχής διάθεση για ανανέωση συμβολαίου, παρόλο που ποτέ δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε μια τέτοια προοπτική. Αυτό που τον ενδιέφερε είναι να κάνει μια σεζόν που θα τον «έστελνε» στην εθνική Πορτογαλίας για το Euro, ωστόσο οι εμφανίσεις του δεν τον βοήθησαν, ενώ φάνηκε να μαζεύει και άγχος στην προσπάθεια αυτή.

Επίσης, μόνο σίγουρο δεν είναι πλέον ότι θα βρει ένα συμβόλαιο της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ με το οποίο αμείβεται στην ΑΕΚ αυτήν τη στιγμή.