Το καλοκαίρι του 2001 η μεταγραφή μεγατόνων του Σολ Κάμπελ στην Άρσεναλ ταρακούνησε το Νησί. Μετά μια εννιαετία με τη φανέλα της Τότεναμ, ο θηριώδης σέντερ μπακ έμεινε ελεύθερος και αποφάσισε να υπογράψει στο αντίπαλο δέος του Βόρειου Λονδίνου, κατόπιν μεγάλης προσπάθειας από τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ωστόσο, μια τόσο αμφιλεγόμενη μετακίνηση δεν γινόταν να μην έχει και… παρατράγουδα από τους οπαδούς των Σπερς, οι οποίοι και έκαναν τη ζωή δύσκολη στον Κάμπελ, τον δικό τους «Ιούδα», ελέω της μεταγραφής στους Κανονιέρηδες.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, ο Αλσατός τεχνικός αναγνωρίζει τα δεινά που πέρασε ο 46χρονος πια συνάδελφός του και μιλώντας στο γερμανικό «11Freunde», δήλωσε πως αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω ίσως και να μην έμπαινε καν στον κόπο να τον κάνει κάτοικο «Χάιμπουρι».

«Πίστευα ότι ήταν ικανός να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες. Για μένα, ήταν εύκολο διότι ο καθένας μπορούσε να καταλάβει ότι είχα υπογράψει έναν τρομερό παίκτη. Αλλά για εκείνον, ήταν πιο περίπλοκο. Η κατάσταση έγινε πολύ ψυχοφθόρα για τον Σολ και μου είπε καιρό μετά πόσο πιο δύσκολη είχε γίνει.

Δεν μπορούσε να περπατήσει ελεύθερα στο Λονδίνο ή να πάει για ένα δείπνο, εξαιτίας του θυμού των οπαδών της Τότεναμ. Εκ των υστέρων, δεν είμαι σίγουρος αν θα τον έπαιρνα ξανά, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε».

Πηγή: gazzetta.gr