Η είδηση ότι δέκα εθελοντές από την Κρήτη (και όχι μόνο) ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας στη «μάχη» κόντρα στον κορονοϊό έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Μια από τις εθελόντριες  που ενσωματώθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο είναι η Άρτεμις Νικηφόρου. Η 25χρονη από το Ρέθυμνο είναι αθλήτρια της άρσης βαρών και έχει αποσπάσει το «χειροκρότημα» της φίλαθλης κοινής γνώμης,.

Η είδηση έστρεψε επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ εκείνη μίλησε για την απόφασή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου -μεταξύ άλλων- είπε ότι «πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη», παρόλο που αποκάλυψε ότι φοβάται. Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών δεν έμεινε αμέτοχη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε ότι θα τιμήσει την αθλήτρια του Ρεθύμνου, με την πρώτη ευκαιρία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η αθλήτρια της άρσης βαρών Άρτεμις Νικηφόρου είναι μεταξύ των 10 εθελοντριών από την Κρήτη που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας, εισπράττοντας τα εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Η 25χρονη αθλήτρια που ανήκει στο σύλλογο Αρκάδι Ρεθύμνου απέδειξε με την πράξη της ότι ο αθλητισμός και η άρση βαρών πλάθουν υγιείς χαρακτήρες με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών θα στείλουν συγχαρητήρια επιστολή στην Άρτεμη και με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής, η EOAB με την πρώτη ευκαιρία θα την βραβεύσει για την γεμάτη ανθρωπιά και αλτρουϊσμό πράξη της!».