Μία απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή στα γήπεδα και γενικά στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, φαίνεται ότι θέτει η βρετανική κυβέρνηση. Τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με άρθρο Telegraph, παρότι η βρετανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός όταν τα εμβόλια κυκλοφορήσουν, εξετάζει το ενδεχόμενο να πιστοποιεί όλους όσοι εν τέλει επιλέξουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό. Όπως σημειώνεται θα μπορούν να πάρουν ένα αποδεικτικό πως έχουν κάνει το εμβόλιο και με αυτό θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά αθλητικά γεγονότα ή άλλες μεγάλες συγκεντρώσεις που θεωρούνται επί του παρόντος υψηλού κινδύνου.

Ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε πως ήδη έχει προταθεί να είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός για όποιον θέλει να παρακολουθήσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έχουν μεταφερθεί για το φετινό καλοκαίρι.

«Θα μπορούσαν όσοι εμβολιαστούν να έχουν κάποιον κωδικό QR ή κάποια άλλη πιστοποίηση που να το επιβεβαιώνει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να συμπληρώσει «Δεν ξέρω αν θα προχωρήσουμε τελικά σε αυτό το μέτρο, αλλά θα μπορούσε να ενθαρρύνει όλο και περισσότερους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν».

Η παραπάνω πρόταση έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης που έχει ανοίξει και το αίτημα προς την κυβέρνηση ώστε να ξεκινήσει μία συζήτηση για την «αξιολόγηση σκοπιμότητας της ψηφιακής πιστοποίησης εμβολιασμού».