Κρίσιμη είναι η τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, καθώς θα αρχίζει να διαφαίνεται ποιες ομάδες έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 16.

Α’ Όμιλος

Τότεναμ-Ίντερ 21:45

Ο Ράφα Μπενίτεθ επιστρέφει στην Αγγλία, όπου εργάστηκε επί σειρά ετών στον πάγκο της Λίβερπουλ, για να αντιμετωπίσει με την Ίντερ την Τότεναμ. Οι «νερατζούρι», που είχαν επικρατήσει με 4-3 στο Μιλάνο και προέρχονται από τη σημαντική νίκη επί της Τζένοα την Παρασκευή, θα παραταχθούν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με αρκετές απουσίες, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ζούλιο Σέζαρ, Καμπιάσο, Μότα, Μαριγκά, Στάνκοβιτς και Σουάζο. Η Τότεναμ ηττήθηκε με 2-0 από τη Μαν. Γιουνάιτεντ το Σάββατο κι έχασε έδαφος στην Premiership, ενώ ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με κυριότερο αυτό του τραυματία Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ. Νοκ άουτ παραμένουν και οι Ντεφόε, Κινγκ, Τσόρλουκα, Ντόσον, Ο’ Χάρα και Γούντγκεϊτ, ενώ τιμωρημένος είναι ο τερματοφύλακας Γκόμες.

Η Ίντερ μετρά τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και επτά ήττες σε αγγλικό έδαφος αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ ως προπονητής της Λίβερπουλ είχε ηττηθεί στις τρεις τελευταίες επισκέψεις του στο γήπεδο των «σπιρουνιών». Η Τότεναμ σε ένα παιχνίδι απέναντι σε ομάδα από την Ιταλία (Μίλαν) είχε πάρει τη νίκη.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Γήπεδο: «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»

Βέρντερ Βρέμης-Τβέντε 21:45

Την πρώτη τους νίκη διεκδικούν Βέρντερ και Τβέντε για να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Οι γηπεδούχοι έχασαν στο «Βέζερσταντιον» από τη Νυρεμβέργη με 3-2 το Σάββατο και παρέμειναν μακριά από την κορυφή στην Bundesliga, ενώ οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 1-0 στην έδρα της Αϊντχόφεν και είναι πρωτοπόροι στην Ολλανδία. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πέρυσι στους «32» του Europa League, με τη Βέρντερ να ανατρέπει το 1-0 της Ολλανδίας με 4-1. Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα απέναντι σε ολλανδικές ομάδες μετρά ως γηπεδούχος η Βέρντερ, ενώ η Τβέντε έχει δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες σε έξι επισκέψεις στη Γερμανία. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Βίζε, Πάσανεν και Φριτς για τους γηπεδούχους, ενώ θα λείψουν σίγουρα οι Μπορόφσκι, Νάλντο και Μπένις.

Διαιτητής: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)
Γήπεδο: «Βέζερσταντιον»

Βαθμολογία

1. Ίντερ 7 (10-5)
2. Τότεναμ 4 (9-7)
3. Τβέντε 2 (4-7)
4. Βέρντερ Βρέμης 2 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Ίντερ-Τβέντε 21:45
Τότεναμ-Βέρντερ Βρέμης 21:45

Β’ Όμιλος

Μπενφίκα-Λιόν 21:45

Η Μπενφίκα απέχει επτά βαθμούς από την πρωτοπόρο Πόρτο στην Πορτογαλία, παρότι μετρά πέντε συνεχείς νίκες. Στο ματς του «Ντα Λουζ» ο Ζόρζε Ζεσούς δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκαϊτάν και των τραυματιών Καρντόσο και Αμορίμ. Αναταραχή υπάρχει στις τάξεις της Λιόν, καθώς η κακή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ έχουν προκαλέσει γκρίνια για τον προπονητή Κλοντ Πιέλ, τον οποίο, ωστόσο, στηρίζει η διοίκηση. Η νίκη του Σαββάτου επί της Σοσό έριξε τους τόνους για τη γαλλική ομάδα, που μετρά τρία στα τρία στο Champions League. Μεγάλος απών θα είναι ο άλλοτε φορ της Πόρτο Λισάντρο Λόπες, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπάστος. Η Μπενφίκα είναι αήττητη σε εννέα εντός έδρας ματς απέναντι σε γαλλικές ομάδες, μετρώντας πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, ενώ η Λιόν έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία σε τέσσερις επισκέψεις στην Πορτογαλία.

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)
Γήπεδο: «Ντα Λουζ»

Χάποελ Τελ Αβίβ-Σάλκε 21:45

Ουραγός στη Γερμανία, μετά και την εντός έδρας ήττα από τη Λεβερκούζεν (1-0) είναι η Σάλκε, αλλά στο Champions League έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους «16». O Φέλιξ Μάγκατ δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σμιτς, Τζόουνς και Γιουνμίν απέναντι στη Χάποελ, που είναι τρίτη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και προέρχεται από τέσσερις συνεχείς νίκες. Μεγάλος απών για τους γηπεδούχους θα είναι ο διεθνής φορ Σέχτερ.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Μπλούμφιλντ Στάντιουμ»

Βαθμολογία

1. Λιόν 9 (6-1)
2. Σάλκε 6 (5-2)
3. Μπενφίκα 3 (2-4)
4. Χάποελ Τελ Αβίβ 0 (2-8)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Σάλκε-Λιόν 21:45
Χάποελ Τελ Αβίβ-Μπενφίκα 21:45

Γ’ Όμιλος

Βαλένθια-Ρέιντζερς 21:45

Δύο συνεχείς γκέλες στην έδρα της, ήττα από τη Μαγιόρκα με 2-1 και 1-1 απέναντι στη Σαραγόσα, μετρά η Βαλένθια, που έχει υποχωρήσει αρκετά στην Primera Division, ενώ η Ρέιντζερς προέρχεται από την πρώτη της απώλεια στο πρωτάθλημα, 1-1 στην έδρα της με την Ινβερνές. Ο Ντομίνγκες θα απουσιάσει από τις «νυχτερίδες», ενώ αμφίβολος είναι ο Εντού για τους «διαμαρτυρόμενους». Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1979/80 η Βαλένθια παρά το 1-1 στο «Μεστάγια» προκρίθηκε νικώντας με 3-1 στη Σκωτία, ενώ στη φάση των ομίλων του Champions League την περίοδο 1999/2000 οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια, 2-0 στην έδρα τους και 2-1 εκτός. Δύο νίκες και μία ισοπαλία απέναντι σε σκωτσέζικες ομάδες μετρά ως γηπεδούχος η Βαλένθια, ενώ η Ρέιντζερς σε δέκα επισκέψεις στην Ισπανία μετρά οκτώ ήττες και δύο ισοπαλίες.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Μεστάγια»

Μπούρσασπορ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 21:45

Σε ανοδική πορεία είναι η Μαν. Γιουνάιτεντ και προέρχεται από τη νίκη με 2-0 επί της Τότεναμ. Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έχει, ωστόσο, πολλά προβλήματα στο προσεχές ματς, καθώς εκτός μάχης είναι οι τραυματίες Ρούνεϊ, Μάικλ Όουεν, Έβανς, Νέβιλ, Γκιγκς, Μακέντα και Άντερσον, ενώ ο Ρίο Φέρντιναντ παρέμεινε στην Αγγλία για να ξεκουραστεί. Η Μπούρσασπορ έμεινε στο 1-1 με τη Φενέρμπαχτσε για το τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά παραμένει πρωτοπόρος. Η ομάδα της Προύσας είχε επικρατήσει στο μοναδικό παιχνίδι απέναντι σε αγγλική ομάδα, με 4-0 απέναντι στη Γουίμπλεντον στο Μπράιτον το 1995 για το Ιντερτότο, ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν δύο νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και μόνο μία ήττα στην Τουρκία.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Γήπεδο: «Μπούρσα Ατατούρκ»

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 7 (2-0)
2. Ρέιντζερς 5 (2-1)
3. Βαλένθια 4 (5-2)
4. Μπούρσασπορ 0 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Ρέιντζερς-Μαν. Γιουνάιτεντ 21:45
Βαλένθια-Μπούρσασπορ 21:45

Δ’ Όμιλος

Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα 21:45

Με στόχο να «καθαρίσει» την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο, θα παραταχθεί η Μπαρτσελόνα στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που είδε την ομάδα του να συντρίβει με 5-0 τη Σεβίλλη το Σάββατο, έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του πλην του τιμωρημένου αναπληρωματικού τερματοφύλακα Πίντο. Η Κοπεγχάγη έχοντας διαφορά 14 βαθμών από τη δεύτερη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχει την πολυτέλεια να ξεκουράζει παίκτες εν όψει του Champions League και θα παρουσιαστεί δίχως προβλήματα. Οι γηπεδούχοι μετρούν δύο ήττες και μία ισοπαλία στην έδρα τους απέναντι σε ισπανικές ομάδες, ενώ η «Μπάρτσα» έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στη Δανία, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Διαιτητής: Κρίστιαν Πάβελ Μπαλάι (Ρουμανία)
Γήπεδο: «Πάρκεν»

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός 19:30

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Γήπεδο: «Τσεντράινι Καζάν»

Βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 7 (8-2)
2. Κοπεγχάγη 6 (3-2)
3. Ρούμπιν Καζάν 2 (1-2)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (24/11)

Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη 19:30
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα 21:45

Πηγή: sport-fm.gr