Ο Ντιέγκο Μαραντόνα πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετές ακόμη ημέρες αφού υποφέρει από «σύγχυση» που ακολούθησε την εγχείρηση εγκεφάλου αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο γιατρός του 

«Όλοι γνωρίζουμε τον Ντιέγκο», είπε ο γιατρός Λεοπόλδο Λούκε σε δημοσιογράφους έξω από την κλινική, όπου πριν από τρεις μέρες ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

«Στη μετεγχειρητική φάση υπήρχαν κάποια επεισόδια σύγχυσης που συνδέουμε με την αποχή», είπε ο Λούκε, εννοώντας  την μάχη που δίνει απέναντι στον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

«Η ιδέα είναι να τον αντιμετωπίσουμε για την αποχή», πρόσθεσε ο Λούκε. «Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει, πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλύτερο για τον Ντιέγκο.

Τα σχόλιά του ήρθαν μερικές ώρες αφότου είπε στους δημοσιογράφους ότι ο 60χρονος προπονητής της  Χιμνάσια Λα Πλάτα, ένιωθε αρκετά καλά για να πει στους γιατρούς ότι πρέπει να φύγει από το νοσοκομείο.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή το 1986, έχει περάσει συχνές περιόδους στο νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια, συχνά λόγω του υπερβολικού τρόπου ζωής του.

Υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο από κοκαΐνη το 2000 και πέρασε  μεγάλο διάστημα αποκατάστασης, το μεγαλύτερο στην Κούβα, λόγω της φιλίας του με τον πρώην Πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο.

Ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο στομάχι το 2005 για να χάσει βάρος και νοσηλεύτηκε δύο χρόνια αργότερα για απειλητική για τη ζωή ηπατίτιδα που προκαλείται από αλκοόλ.