Ένα παιχνίδι με πολλές συγκινήσεις και αντίστοιχα πολλά παράπονα για τη διαιτησία από την ηττημένη ομάδα πραγματοποιήθηκε στη Λίμα μεταξύ Περού και Βραζιλίας (τελικό αποτέλεσμα 2-4 για τους φιλοξενούμενους), στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2020, για τη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση πρωταγωνιστής ήταν ο Νεϊμάρ, αλλά όχι μόνο για τα τρία γκολ που σημείωσε. Τα δύο από αυτά ήρθαν από πέναλτι, τα οποία σύμφωνα με τους περουβιανούς, ο άσος της Παρί Ζεν Ζερμέν τα επιδίωξε με εύκολες πτώσεις.

Μάλιστα, ένας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και διεθνής με το Περού, που αντιμετώπισε σε αρκετές στιγμές του ματς τον Νεϊμάρ, τον χαρακτήρισε «κλόουν». Ο λόγος για τον Κάρλος Ζαμπράνο.

«Ειλικρινά, είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Αλλά για εμένα είναι αληθινός κλόουν», είπε ο αμυντικός της Μπόκα Τζούνιορς, σε δηλώσεις του στο πρόγραμμα La banda del Chino, σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com.

«Γνωρίζει καλά τα όσα έκανε στο γήπεδο. Έψαχνε για μια μικρή επαφή στην περιοχή και… έπεφτε μόνος του. Το έκανε τέσσερις ή πέντε φορές. Στο τέλος πέτυχε τον σκοπό του: σημείωσε δύο γκολ με δύο πέναλτι που δεν ήταν», πρόσθεσε ο παίκτης που είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ το 2017.

Επίσης, ο Ζαμπράνο ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του για την αποβολή του, εξαιτίας μίας αγκωνιάς στον Ριτσάρλισον. «Με έναν λιγότερο παίκτη ήταν πιο περίπλοκο. Ήθελα να σταματήσω τη φάση, αλλά δυστυχώς τον χτύπησα στο πρόσωπο. Ζήτησα συγνώμη από τον Ριτσάρλισον, επειδή ήταν ακούσιο».

Μετά το παιχνίδι στη Λίμα, η Περουβιανή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει καταγγελία εναντίον του Χιλιανού διαιτητή, Χούλιο Μπασκουνιάν, θεωρώντας τον «κακόβουλο και μεροληπτικό».