Άνφιλντ: Ο «ναός» της Λίβερπουλ που ήταν έδρα της Έβερτον

Η ιστορία του γηπέδου των κόκκινων


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
8:04
17/10/2020
Άνφιλντ: Ο «ναός» της Λίβερπουλ που ήταν έδρα της Έβερτον
2
loading

Η Έβερτον θα υποδεχθεί σήμερα τη Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ, αλλά θα μπορούσε να το κάνει και στο Άνφιλντ.

Είναι το γήπεδο που επικαλούνται πολλοί όταν θέλουν να αναφερθούν στην ατμόσφαιρα που πρέπει να επικρατεί σε ένα ποδοσφαιρικό ματς, το γήπεδο στο οποίο έχει γράψει την ιστορία της μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι όμως και το γήπεδο που αποτελούσε την πρώτη έδρα της μισητής συμπολίτισσας!

Το 1884, τη χρονιά που κατασκευάστηκε δηλαδή, το Άνφιλντ ανήκε στον Τζον Όρελ, ο οποίος ήταν φίλος με ον Τζον Χάουλντινγκ, ένα από τα μέλη της Έβερτον. Της ομάδας της πόλης, η οποία ήθελε να φύγει από το μικρό Priory Road. Έτσι, ο σύλλογος έφτασε σε συμφωνία με τον Όρελ για τη χρησιμοποίηση του Άνφιλντ, πληρώνοντας ενοίκιο.

Οι μπλε παρέμειναν εκεί ως το 1892, όταν άρχισαν οι συζητήσεις για την αγορά του γηπέδου. Ο Χάουλντινγκ όμως, ο άνθρωπος που φρόντισε μέσω της φιλίας του με τον Όρελ ώστε η Έβερτον να χρησιμοποιεί το Άνφιλντ, διαφωνούσε με τον τρόπο με τον οποίο οι αρμόδιοι διοικούσαν την ομάδα.

Συνέπεια αυτής της διαφωνίας ήταν η Έβερτον να σταματήσει τις συζητήσεις για την αγορά του Άνφιλντ, με αποτέλεσμα οι Όρεαλ και Χάουλνιτινγκ να βρεθούν με ένα γήπεδο που δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Μέχρι που σκέφτηκαν, τελικά, να ιδρύσουν μια άλλη ομάδα, δίνοντας της το όνομα Liverpool F.C. and Athletic Grounds Ltd.

Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar nv

    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗΤΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ FRIENDLY DERBY

  2. avatar Γνωμη μου

    Μου θυμιζει τον γαυρο που πεταξε εξω τον Εθνικο και πηρε το γήπεδο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει