Σε πολλά μεταγραφικά «μέτωπα» χτυπάει ο Ολυμπιακός, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να ενισχυθεί στις θέσεις του αριστερού μπακ και του εξτρέμ, πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος. Όπως προκύπτει, είναι θέμα ωρών να κλείσουν και τυπικά οι δύο αυτές εκκρεμότητες.

Όπως προκύπτει από τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ, οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Ρούμπεν Βινάγκρε από τη Γουλβς για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο παίκτης θα αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς 25.000.000 ευρώ. Με την περίπτωση του Ματέους Ρέις να μην προχωρά, στο Λιμάνι στράφηκαν σε άλλη περίπτωση και μάλιστα το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο 21χρονος, διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας, την προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί σε 33 ματς με τους «λύκους», ωστόσο πλέον θα αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα 25.000.000 ευρώ που μπήκαν ως ρήτρα, είναι όσα λεφτά είχε καταθέσει προ ημερών η Νάπολι για την αγορά του Βινάγκρε. Η Γουλβς απέκτησε τον Μαρτσάλ από την Λιόν για το αριστερό άκρο και δεν ήθελε να πουλήσει (όχι τώρα τουλάχιστον) τον νεαρό Πορτογάλο. Γι’ αυτό αποφάσισε να τον δώσει δανεικό, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να μην χάνουν την ευκαιρία.

Όσον αφορά τη θέση του εξτρέμ, η απόκτηση του Μπρούμα θεωρείται δεδομένη. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σε όλα με την Αϊντχόφεν και θα αποκτήσουν τον 25χρονο Πορτογάλο με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς, της οποίας το ύψος δεν είναι γνωστό -τουλάχιστον ακόμη.

Ο Μπρούμα άρχισε την καριέρα του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, περνώντας στη συνέχεια από Γαλατασαράι, Γκαζιάντεπσπορ, Ρεάλ Σοσιεδάδ. Μετά αγοράστηκε από τη Λειψία έναντι 15.000.000. Στους Γερμανούς αγωνίστηκε για δύο χρόνια και το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην Ολλανδία έναντι 12.000.000 ευρώ.

Τέλος, το απόγευμα αναμένεται στην Ελλάδα και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρολεύκων», ο Τιάγκο Σίλβα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο οποίος θα ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο με τον Καφού.