Με τις ομαδικές προπονήσεις να επιστρέφουν στην Ελλάδα, έπειτα από 68 ολόκληρες ημέρες οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού ενώθηκε στου Ρέντη. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν προπονήσεις ανά γκρουπ στις 5 Μαΐου και πλέον ετοιμάζονται για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1.

Όλο αυτό το διάστημα ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του δεν έμειναν με… σταυρωμένα χέρια, περιμένοντας απλώς πότε θα επιστρέψει η δράση, αλλά κατέστρωναν τα σχέδιά τους για να φτάσουν στο νταμπλ και τον Αύγουστο να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τη ρεβάνς με τη Γουλβς στους «16» του Europa League.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φως των Σπορ», εκείνο που ζητά ο Πορτογάλος τεχνικός από τους «ερυθρόλευκους», είναι να δουλέψουν σκληρά, με σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση να μην χαλάσει η εικόνα που είχαν δημιουργήσει μέχρι τη διακοπή των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο Μαρτίνς θέλει οι ποδοσφαιριστές του να μην έχουν στο μυαλό τους τη διαφορά των 14 βαθμών με τον δεύτερο ΠΑΟΚ, αλλά σαν αυτή να παρέμεινε στους 7 βαθμούς πριν από την επιβολή της τιμωρίας στον «δικέφαλο» του Βορρά.