Είτε θα διεξαχθούν στο Τόκιο το 2021, είτε δε θα διεξαχθούν καθόλου μέχρι το 2024 οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αυτό είπε ξεκάθαρα ο Ντικ Πάουντ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

«Οι Ιάπωνες έχουν πει ότι μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα στον… αέρα για ακόμη ένα χρόνο, αλλά όχι περισσότερο. Πρέπει πραγματικά να ελπίσουμε ότι θα είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για το 2021», είπε αρχικά ο Πάουντ και πρόσθεσε.

«Η Ιαπωνική Ολυμπιακή Επιτροπή λέει «είναι σημαντικό για εμάς και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε». Οπότε ας τους δώσουμε μία ευκαιρία, ας δώσουμε στον κόσμο μία ευκαιρία να δαμάσει αυτή την καταιγίδα. Μπορούμε να βγούμε από μία υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα με μία τεράστια συνάθροιση της νεολαίας όλου του κόσμου».

Και αφού τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς κόσμο, συμπλήρωσε ότι είναι αδύνατον να διεξάγονται μονίμως στην Ελλάδα, με αφορμή το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα πήγε να ανοίξει ξανά τέτοια συζήτηση.

«Εντελώς μη πρακτικό. Οι Αγώνες είναι πλέον τόσο παγκοσμιοποιημένοι, δεν είναι πια οι Αγώνες της Ελλάδας, ανήκουν σε όλη την υφήλιο. Θα ήταν πολύ δύσκολο να πεις στον υπόλοιπο κόσμο, «συγγνώμη, ήσασταν άτυχοι, μη διανοηθείτε καν να θέσετε υποψηφιότητα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ.