Στη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού ρίχνει η Βραζιλία το εμβληματικό στάδιο «Μαρακανά» το οποίο αναμένεται να μετατραπεί σε νοσοκομείο, καθώς η χώρα ήδη μετρά 77 νεκρούς και σχεδόν 2.900 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το «Μαρακανά» ακολουθεί το στάδιο Pacaembu στο Σάο Πάολο κα το στάδιο Mane Garrincha στη Μπραζίλια, ενώ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας ανέστειλε την τρέχουσα σεζόν των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας λόγω της επιδημίας, σύμφωνα με το Reuters.

Το θρυλικό Μαρακανά είχε φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Τώρα οι Αρχές του Ρίο ντε Τζανέιρο πρέπει να καταλήξουν στον αριθμό των κλινών που μπορεί να έχει το στάδιο, ενώ ακόμα παραμένει άγνωστο αν το προσωρινό νοσοκομείο θα κατασκευαστεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου ή σε κάποιο άλλο σημείο του συγκροτήματος.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο έχει ασκήσει κατά καιρούς κριτική στους κρατικούς αξιωματούχους και τα μέτρα που λαμβάνουν κατά του κορονοϊού, χαρακτηρίζοντάς τα περιττά και υπερβολικά.