Η διακοπή τόσο της Euroleague όσο και της Basket League λόγω κορονοϊού «έστειλε» στις ΗΠΑ τον Ρικ Πιτίνο, για τον οποίο λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό πως από τη νέα σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα του στο κολεγιακό μπάσκετ της χώρας του, σύμφωνα με όσα έσπευσε να δημοσιοποιήσει ο αθλητικός διευθυντής του Αϊόνα.

Το μέλλον του πολύπειρου Αμερικανού κόουτς στο «τριφύλλι» παραμένει άγνωστο, αν και όπως αναφέρει το Eurohoops, οι ιθύνοντες του ελληνικού συλλόγου επεξεργάζονται ήδη την επόμενη ημέρα χωρίς εκείνον, καθώς δεν πρόκειται να επιστρέψει στον «πράσινο» πάγκο.

Μάλιστα, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναμένεται να χρίσουν υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Βόβορα όταν επανέλθουν στη δράση οι ομάδες, ενώ εξετάζουν περιπτώσεις για τον πάγκο της ομάδας για την επόμενη σεζόν.

Από την άλλη, μιλώντας στην ιστοσελίδα gazzetta.gr, ο Ρικ Πιτίνο ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τους «πράσινους» και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, προτού αναλάβει και επίσημα το Αϊόνα.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη εξέφρασε την επιθυμία του να οδηγήσει την εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ωστόσο, όλα αυτά μένουν να ξεκαθαρίσουν στο μέλλον.

Επίσης, ο Πιτίνο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «The Dan Patrick Show», προκειμένου να μιλήσει για την επόμενη δουλειά του και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του κολεγίου Αϊόνα.

«Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο χαρούμενος είμαι, γιατί γυρίζω σπίτι. Είμαι ενθουσιασμένος. Το κολέγιο είναι 25 λεπτά από το σπίτι μου. Είναι ένα όνειρο που έγινε αληθινό. Είναι ο τέλειος τρόπος να τελειώσω την καριέρα μου. Ενδιαφερόμουν για τρεις δουλειές. Ήθελα μια μικρή κατάσταση, ένα σχολείο όχι τόσο διάσημο. Αποδείχθηκε η κατάλληλη ευκαιρία», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο Αμερικανός προπονητής.