Με δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο επίσημο περιοδικό της Φούλαμ, «FulTime», ο Καραγκούνης αναφέρθηκε στις πρωτόγνωρες (με την καλή έννοια) συνθήκες που είδε στην Αγγλία, χαρακτήρισε την Premier League κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και τόνισε πως απολαμβάνει τον τρόπο παιχνιδιού στο Νησί.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Τυπάρας»:

«Πέρυσι, ήταν μια πολύ καλή σεζόν για μένα προσωπικά και μια πολύ σημαντική και ωραία εμπειρία. Σε σύγκριση με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, το ποδόσφαιρο στην Αγγλία παίζεται σε πολύ καλά γήπεδα και άριστους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει τέλεια ατμόσφαιρα στο γήπεδο.

Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτά που σου προσφέρει, δεν μπορείς να τα βρεις πουθενά αλλού. Οργάνωση, γήπεδα, υποδομές, όλα είναι τέλεια. Σου δίνεται η ευκαιρία να παίζεις κάτω από τις καλύτερες συνθήκες που θα μπορούσες να έχεις ζητήσει. Έτσι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία αν δεν έχεις προετοιμαστεί σωστά για ένα παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Καραγκούνης, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν ήταν ένα σοκ για αυτόν τόσες διαφορές:

«Δεν θα το έλεγα πολιτισμικό σοκ, αλλά σίγουρα τα πάντα στην Αγγλία είναι πολύ διαφορετικά απ’ αυτά που έχω συνηθίσει κι έχω δει. Δεν υπάρχει σύγκριση με κανένα άλλο πρωτάθλημα όσον αφορά την οργάνωση. Επίσης, είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κόσμος το ποδόσφαιρο στην Αγγλία».

Τέλος, ο διεθνής μέσος αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό στυλ στο Νησί:
«Χαίρομαι που ο τρόπος παιχνιδιού μου έχει ταιριάξει. Το καλό είναι ότι οι διαιτητές δεν σταματούν το παιχνίδι πολύ συχνά και τα ματς έχουν ρυθμό. Μου αρέσει πολύ αυτό και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού μου ταιριάζει. Το απολαμβάνω».

Πηγή: Sport-fm.gr