Ο επίτιμος πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε μετά τη νίκη επί της Ξάνθης για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Πειραιώτες είχαν εύκολο έργο στο Καραϊσκάκη υποδεχόμενη την Ξάνθη, την οποία νίκησαν με 3-1. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, με ματς περισσότερο, ανέβηκε στην 1η θέση μπροστά από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες είναι σε μια περίεργη κατάσταση λόγω των γεγονότων με την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό (μαζί με την Ξάνθη).

Για αυτή την κατάσταση θέλησε να μιλήσει, λοιπόν, μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» ο επίτιμος πρόεδρος τους, Σάββας Θεοδωρίδης.

«Ευχαριστώ τα 5 εκατομμύρια Ολυμπιακούς για τη διαγωγή τους. Δεν θέλουμε να βγει κανένας στους δρόμους και τα δήθεν συλλαλητήρια. Τον Ολυμπιακό τον λατρεύει όλη η Ευρώπη και προσπαθούμε να καλύψουμε τις τρύπες των άλλων. Ό,τι βαθμός υπάρχει για την Ελλάδα είναι από εμάς και είμαστε υπερήφανοι. Θέλουμε όμως και τίμιο πρωτάθλημα. Όταν κάποιος είναι ένοχος να τον δικάσει η δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα υποβιβάστηκαν ο Άρης, ο Ηρακλής και η ΑΕΚ. Στην Ιταλία βγήκε η Γιουβέντους έξω από το πρωτάθλημα. Όταν κάποιος είναι ένοχος να τιμωρείται με τους νόμους και σύμφωνα με το τι θα προσκομίσει στη δίκη. Εμείς δεν θέλουμε να χωρίσουμε την Ελλάδα σε βόρειους και νότιους», είπε αρχικά και πρόσθεσε.

«Εύχομαι στην κυβέρνηση να καταλάβει ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα. Να προσέξουν ποιους θα βάλουν στις διάφορες θέσεις, όπως κάναμε εμείς παλιά στην ΕΠΟ. Τότε ευημερούσε το ελληνικό πρωτάθλημα και καταφέραμε να πάρουμε και το Κύπελλο Ευρώπης. Θέλω να παρακαλέσω όλους να είναι κόσμιοι και να διδάξουμε τι είναι ο Ολυμπιακός που είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Μας σέβονται όλοι στο εξωτερικό. Ζήτω η Ελλάδα, θα κάνουμε τα αδύνατα για τη χώρα και ας είμαστε οι πληγέντες. Εύχομαι να τηρηθούν οι νόμοι».