Χαμηλών τόνων εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην Ευρωλίγκα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες στο νέο του ξεκίνημα, σε μια νέα ομάδα και γι’ αυτό υπογράμμισε πως πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στο top-16 της διοργάνωσης.

Συν τοις άλλοις, ανέφερε πως αυτό που τον ενδιαφέρει κυρίως είναι να παίξουν καλό μπάσκετ οι Τούρκοι και να… τραβήξουν τον κόσμο τους στο γήπεδο, ενώ ερωτηθείς για τρεις δυνατές φετινές μεταγραφές (Ζόριτς, Κλέιζα, Μπιέλιτσα), απάντησε πως η ομάδα αποτελείται από 12 κι όχι 3 παίκτες…

Αναλυτικά όσα είπε στην Ευρωλίγκα:

Μετά από 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, τι είναι σημαντικό στο νέο σας ξεκίνημα; «Το σημαντικό είναι να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο και τι ζητά ο ένας από τον άλλο και να έχουμε ίδιους στόχους. Ήρθα σε μια ομάδα με πολύ ιστορία, εκατομμύρια φίλους και θέλουν να πετύχουμε κάτι σημαντικό στην Ευρωλίγκα».

Έχετε κατακτήσει πολλές φορές την Ευρωλίγκα. Ξεκινάτε με τον ίδιο στόχο στη νέα σας προσπάθεια; «Πρώτα από όλα στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να φέρνουμε στο γήπεδο τον κόσμο μας και να τους δείξουμε πως προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σίγουρα στόχος μας είναι μια καλή πορεία στην Ευρωλίγκα».

Τι προσδοκίες έχετε από τους Κλέιζα, Ζόριτς και Μπιέλιτσα που ήρθαν φέτος στην ομάδα; «Τρεις παίκτες δεν είναι ομάδα, οι 12 είναι. Σίγουρα είναι πολύ καλοί παίκτες, έχουν την ποιότητα και ελπίζουμε να μας βοηθήσουν τόσο πολύ βάσει των δυνατοτήτων τους. Φέτος δούλεψα πολύ στην προετοιμασία και νέους παίκτες, πιθανώς για πρώτη φορά μετά την Παρτιζάν, αφού πολλοί παίκτες μας έλειπαν λόγω Ευρωμπάσκετ. Έχουν πολλά προσόντα, είναι μικροί και μπορούν στο μέλλον να γίνουν μεγάλοι παίκτες».

Για το τι περιμένει από τον όμιλο που συμμετέχει η Φενέρ: «Στην Ευρωλίγκα όλες οι ομάδες έχουν την ποιότητα, βέβαια εμείς έχουμε στον όμιλό μας ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κάθε χρόνο είναι φαβορί για το Final-4 και την κατάκτηση του τροπαίου. Έχουμε την Παρτιζάν που είναι η ομάδα μου, την ξέρω και γνωρίζω πως είναι πάντα δύσκολο να νικήσεις μέσα στο Βελιγράδι και δύο ομάδες (Ναντέρ, Μπουντιβέλνικ) που πάντα είναι επικίνδυνες. Στόχος μας αρχικά είναι να περάσουμε στο top-16 και βλέπουμε».

Πηγή: Sport-fm.gr