Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε το καθήκον της και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας…

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα Τρίπολης νωρίτερα, σήμαινε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε οπωσδήποτε να πάρει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη για να παραμείνει 1ος στη Super League 1. Και ακριβώς αυτό έκανε. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ορεξάτοι, δημιούργησαν πολλές φάσεις, σκόραραν τέσσερις φορές και συνεχίζουν ως πρωτοπόροι…

Με την έναρξη του ματς, στο 1ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε τη σέντρα του Τσιμίκα και ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία. Το ίδιο συνέβη και στο 14′ με τον Βαλμπουενά, για να έρθουν τελικά τα γκολ μαζεμένα… Στο 22′ ο Γκιγιέρμε από κοντά έκανε το 1-0 μετά το κόρνερ και την κεφαλιά του Σεμέσο, στο 24′ ο Ελ Αραμπί με διπλή προσπάθεια από κοντά μετά τη σέντρα του Μασούρα έκανε το 2-0. όλα έδειχναν εύκολα για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, στον οποίο όμως δεν άρεσε το γεγονός ότι ο Άρης στο 37′ με την κεφαλιά του Ρόoυζ μείωσε (2-1). Του άρεσε πολύ, όμως, το γεγονός ότι οι παίκτες του αντέδρασαν σωστά σε αυτή την εξέλιξη και έβαλαν τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44′ με το σουτ του Ομάρ (3-1).

Στο ίδιο λεπτό οι Θεσσαλονικείς έχασαν τον Ιντέγε με τραυματισμό (μπήκε ο Ντιγκινί) και το ματς συνεχίστηκε στο β’ μέρος με τους Πειραιώτες να έχουν καλό ρυθμό, να έχουν καλές ευκαιρίες, αλλά να μην έχουν περισσότερα γκολ. Τουλάχιστον όχι μέχρι το 63′, όταν ο Βαλμπουενά έγραψε το 4-1 με πέναλτι που πήρε ο ίδιος για μαρκάρισμα του Βέλεθ. Το Καραϊσκάκη τραγουδούσε για την ομάδα του και χειροκροτούσε τον Φετφατζίδη όταν έβγαινε από το ματς, με το παιχνίδι να συνεχίζεται ευχάριστα, αφού υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι μπορεί να μπει κι άλλο γκολ. Και μπήκε.

Ήταν στο 83′ και ήταν για τον Άρη, με τον Λάρσον να δίνει στον Ντιγκινί κι αυτόν να διαμορφώνει το τελικό 4-2.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69′ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84′ Χριστοδουλόπουλος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80′ Σουντανί).

Άρης: Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (67′ Μαρτίνες), Ιντέγε (44′ Ντιγκινί).