Μια καλή εμφάνιση δεν αρκεί για ένα τερματοφύλακα να εξασφαλίσει τη θέση του. Όπως φαίνεται όμως, ούτε 15 χρόνια συνεχής παρουσίας στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά για να «κατοχυρώσει» τη θέση του ο Ίκερ Κασίγιας.

Η «μάχη» που δίνει ο ισπανός πορτιέρο με τον Ντιέγκο Λόπεθ για το τέρμα της Ρεάλ πάντως, δεν είναι η… πρώτη του, αφού πριν 12 χρόνια είχε βρεθεί ξανά σε αντίστοιχη θέση.

Και αν η ιστορία κάνει «κύκλους» ο Ισπανός θα πρέπει να κάνει… βουντού στον 31χρονο πορτιέρο, για να ανακτήσει τη θέση του.

Η παρουσία του Κασίγιας στην αρχική 11άδα τη σεζόν 2001 – 02, ήταν αδιαμφισβήτητη. Μέχρι που ο «νέος» στους Μαδριλένους, Σέζαρ, ο οποίος διένυε την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, τον εκτόπισε.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα του Σέζαρ να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κόντρα στην Θέλτα. Το ίδιο αποφάσισε και στο επόμενο ματς για το κύπελλο Ισπανίας κόντρα στην Ντεπορτίβο λα Κορούνια.

Παρότι η Ρεάλ ηττήθηκε στο κύπελλο, ο Σέζαρ δεν έχασε τη θέση του. Ολοκλήρωσε μάλιστα τη σεζόν ως βασικός, σε 10 ματς πρωταθλήματος και απ’ το προημιτελικό μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ίκερ Κασίγιας δεν μπόρεσε να δεχτεί την απόφαση που τον θέλει στον πάγκο. Αντέδρασε έντονα μάλιστα, θεωρώντας πως ο προπονητής του έχει επηρεαστεί από λόγια παλιότερων παικτών της ομάδας, όπως του Φερνάντο Χιέρο. Και τους το είπε «στα μούτρα», προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση!

Το θέμα τελείωσε μόνο όταν ο Σέζαρ τραυματίστηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Γλασκόβης και ο Κασίγιας επέστρεψε στο αρχικό σχήμα, για να… φύγει 12 χρόνια αργότερα.

Πηγή: Sport-fm.gr