Το Forbes που αρέσκεται να κάνει συγκρίσεις και να μετρά την περιουσία των ανθρώπων μάς λέει πως ο αστέρας των Λέικερς είναι ο 8ος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του 2019 (Νο 1 στο μπάσκετ) και 17ος στη σχετική λίστα των διασημοτήτων.

Φέτος ο 4 φορές MVP του NBA θα κλείσει τη χρονιά κατά 89 εκατ. δολάρια πλουσιότερος. Ένα ποσό που έχει φυσικά να κάνει με αυτά τα 153 εκατ. που πήρε πέρυσι για να πάει στους Λέικερς για τέσσερα χρόνια.

Όχι ότι αποτελούν όμως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, κάθε άλλο. Ο ΛεΜπρόν έχει τη δική του εταιρία παραγωγής (SpringHill Entertainment), τα δικά του media (Uninterrupted) και είναι μέτοχος στη Ladder, την εταιρία υγείας και ευεξίας που έφτιαξε με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τη Σίντι Κρόφορντ.

Ο Τζέιμς έχει επίσης συνεργατικά 14 καταστήματα της Blaze Pizza στο Σικάγο και άλλα 7 στη Φλόριντα. Είναι επίσης μέτοχος στην Beats Electronics και τη Λίβερπουλ! Όσο για τη σειρά παπουτσιών του στη Nike, πουλά καλύτερα απ’ όλα τα παπούτσια που έβγαλαν ποτέ μπασκετμπολίστες. Με εξαίρεση φυσικά τον Τζόρνταν.

Όπως εκτιμά το Forbes, ο άσος του ΝΒΑ έχει συνολική περιουσία 450 εκατ. δολαρίων, με τα 270 από αυτά να προέρχονται από την πορεία του στο μπάσκετ. Η ισόβια συμφωνία του με τη Nike το 2015 θα του αποφέρει άλλωστε σε βάθος χρόνου το ποσό του… 1 δισ. δολαρίων.

Ο «Εκλεκτός», όπως τον ονόμασε το «Sports Illustrated» στο εξώφυλλο του 2002, ξεκίνησε την καριέρα του το 2003 στους Καβαλίερς, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Το αστείο της υπόθεσης; Πως πιο ακριβοπληρωμένος καλαθοσφαιριστής της Αμερικής υπήρξε μόλις μία φορά στα 16 χρόνια του στο ΝΒΑ, τη σεζόν 2016-2017! Παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος, σεζόν τη σεζόν…