Η ΑΕΚ μπαίνει από σήμερα σε νέα εποχή με την έναρξη της περιόδου προετοιμασίας αλλά το «χτίσιμο» έχει αρχίσει προ πολλού και συνεχίζεται με τις τελευταίες προσθήκες. Η «Ένωση» αναμένεται να πραγματοποιήσει 4-5 ακόμη μεταγραφές, με τις δύο εξ αυτών να αποτελούν παίκτες ενδεκάδας και να αγωνίζονται στις θέσεις του στόπερ και του μεσοεπιθετικού.

Η περίπτωση απόκτησης του Μπρούνο Τσιρίλο απομακρύνεται. Η… προχωρημένη ηλικία του Ιταλού στόπερ (36 ετών γαρ) σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει περιορισμός δύο παικτών άνω των 32 χρονών στην ομάδα είναι ο βασικός λόγος που δεν αναμένεται να επιστρέψει στην ΑΕΚ μετά από έξι χρόνια, αν και υπάρχει εκτίμηση για την αξία του. Οι «κιτρινόμαυροι» αναζητούν για τη θέση αυτή έναν ποδοσφαιριστή με μεγαλύτερη προοπτική και όχι… μιας χρήσης, αφού θέλουν να δημιουργήσουν από τώρα έναν κορμό για τη Football League και τη μεγάλη κατηγορία. Ο 22χρονος Χουάνπε της Λας Πάλμας είναι ένας παίκτης που αρέσει και εξετάζεται αλλά δεν είναι ο μόνος. Όλα δείχνουν, δε, πως ο αμυντικός που θα αποκτηθεί θα είναι ξένος.

Όπως ξένος θα είναι και ο παίκτης που θα αποκτηθεί για τη θέση του χαφ/εξτρέμ και θα αγωνίζεται πίσω ή δίπλα από τον σέντερ φορ. Από εκεί και πέρα, θα γίνουν άλλες 2-3 μεταγραφές, αλλά όχι βασικών. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ΑΕΚ με έναν αριστερό μπακ (ως εναλλακτική του Τσουμάγκα) κι έναν σέντερ φορ («ρεζέρβα» κι αυτός), ενώ ανοικτές παραμένουν οι υποθέσεις του εξτρέμ Γιάννη Καραλή και του 20χρονου αριστερού μπακ-χαφ Ντίνου Νικολόπουλου.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ΑΕΚ αριθμεί 22 παίκτες:

Τερματοφύλακες: Βούρας, Καραγκιολίδης, Ντούνης.
Αμυντικοί: Τσούπρος, Σταθάκης, Ντούμπερετ, Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Αργυρίου, Γεωργέας.
Μέσοι: Κορδέρο, Ρόβας, Παληαρούτας, Κέζος, Ανάκογλου, Γροντής.
Επιθετικοί: Μπρέσεβιτς, Μούργκα, Καλογέρης, Ράμα (δεν έχει ανακοινωθεί).

Πηγή: sport-fm.gr