Στις 23 Ιανουαρίου στο Μεστάγια ήταν η τελευταία εμφάνιση του Ίκερ Κασίγιας σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν φαίνεται να επηρεάζεται από το συγκεκριμένο γεγονός και υπολογίζει κανονικά τον αρχηγό της «βασίλισσας» και της εθνικής Ισπανίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα βασιστεί στον βασικό «κορμό» των ποδοσφαιριστών που έφτασαν στην κατάκτηση του Euro 2008 και έφτασαν μέχρι εκείνο πριν από έναν χρόνο στην Ουκρανία και την Πολωνία.

Εκτός από τον Κασίγιας, την εστία των «φούριας ρόχας» θα κληθούν να υπερασπιστούν ο Πέπε Ρέινα (Λίβερπουλ) και ο Βίκτορ Βαλντές (Μπαρτσελόνα).

Στην άμυνα θα υπάρχουν οι Αρμπελόα (Ρεάλ Μαδρίτης), Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Πικέ (Μπαρτσελόνα), Αλμπιόλ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Άλμπα (Μπαρτσελόνα), ενώ ο Αθπιλικουέτα (Τσέλσι) και Μονρεάλ (Άρσεναλ) θα είναι μοναδικοί… νέοι στο ρόστερ της υπερπρωταθλήτριας κόσμου.

Υπάρχει μία ένσταση για τον Μονρεάλ, αφού ο μπακ των «κανονιέρηδων» ήταν αρκετό διάστημα εκτός δράσης, όμως το ιατρικό επιτελείο της Ισπανίας τον έχει υποβάλει σε εξετάσεις για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν τελικά δεν κριθεί απόλυτα έτοιμος, ο Νεγρέδο και ο Σολδάδο θα διεκδικήσουν μία θέση στη λίστα με τους «εκλεκτούς» του Ντελ Μπόσκε.

Στη μεσαία γραμμή υπάρχουν ο Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν Μονάχου), ο Τσάβι (Μπαρτσελόνα), ο Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), ο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), ο Καθόρλα (Άρσεναλ) και Ινιέστα (Μπαρτσελόνα).

Τη γραμμή κρούσης των Ισπανών θα αποτελέσουν οι Νάβας (Σεβίλλη), Πέδρο (Μπαρτσελόνα), Βίγια (Μπαρτσελόνα), Τόρες (Τσέλσι), Φάμπρεγας (Μπαρτσελόνα), Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι) και Μάτα (Τσέλσι).

Πηγή: sport-fm.gr