Οι τελευταίοι μήνες μπορούν να συνοπτιστούν στο Μόναχο με μία λέξη: καταραμένοι. Εδώ και μήνες ο Χένες είχε πει την ατάκα που θα τον κυνηγάει μέχρι να αποχωρήσει από τη θέση του τον ερχόμενο Νοέμβριο: «μακάρι να ξέρατε τι ετοιμάζουμε για το καλοκαίρι». Μετά την απόκτηση του Παβάρ, η Μπάγερν αναγκάστηκε να πληρώσει τη ρήτρα του Ερναντέζ στην Ατλέτικο, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει σε συμφωνία με τους Μαδριλένους.

Στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού θα έπρεπε να καλυφθούν τα μεγαλύτερα κενά στο ρόστερ: εκείνα που άφησαν Ρόμπεν και Ριμπερί. Ο Χάντσον-Οντόι έμεινε στην Τσέλσι και ο τεχνικός διευθυντής Σαλιχάμιτζιτς πιστώνεται ακόμη μία «ήττα», ενώ ο Σανέ τραυματίστηκε σοβαρά και η περίπτωσή του θα επανέλθει τους επόμενους μήνες. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, λοιπόν, η Μπάγερν έχει αποκτήσει ως βασικούς τους Πέρισιτς και Κουτίνιο. Πλήρωσε και για τους 2 συνολικά 13,5 εκατ. ευρώ για ένα χρόνο συν τους μισθούς τους, που καθαρά ξεπερνούν τα 16 εκατ. ευρώ.

Ο Κροάτης ξέρει την Bundesliga και μπορεί να προσθέσει βάθος, ενώ ο Βραζιλιάνος θα κάνει τη διαφορά μόνο αν ο Κόβατς μπορεί να τον χρησιμοποιήσει σωστά. Και εδώ είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Αν παίξει στα άκρα, τότε θα υπάρχει θέμα. Και αυτό αφήνει μία ομάδα που για χρόνια μπορούσε να ανοίξει οποιαδήποτε άμυνα με τους Ρόμπεν, Ριμπερί με τους Γκναμπρί, Πέρισιτς, Κομάν και Κουτίνιο. Αν οι Βαυαροί έχουν στόχο το Champions League θα πρέπει να το ξεχάσουν. Αν έχουν στόχο το πρωτάθλημα, τότε η διαφορά με τους Ρόις, Σάντσο, Μπραντ, Αζάρ ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλη όσο δείχνει.

Όπως και να έχει δεν γίνεται μία ομάδα σαν την Μπάγερν να ψωνίζει στο τέλος παίκτες που άλλες ομάδες απλά δεν υπολογίζουν. Και αυτό δείχνει πανικό. Από την άλλη πλευρά, αν αυτοί οι παίκτες απλά αποτελέσουν προσωρινές ακριβές λύσεις, που ένας σύλλογος όπως οι Βαυαροί μπορεί να αντέξει με ευκολία, για να έρθουν το επόμενο καλοκαίρι παίκτες όπως ο Σανέ και ο Χάβερτς, τότε υπάρχει μία λογική υπομονής. Αυτή η αρετή, όμως, δεν συνηθίζεται με αυτή τη διοίκηση. Στο τέλος όλα είναι θέμα προοπτικής, καθώς μόνο οι Χένες, Ρουμενίγκε, Σαλιχάμιτζιτς και Κόβατς μπορούν να δώσουν τη σωστή απάντηση.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, όμως, μάλλον αυτή δεν θα λέει όλη την αλήθεια. Τους επόμενους μήνες θα φανεί αν ο Κουτίνιο αποδειχθεί κάτι παραπάνω από τον Χάμες Ροδρίγκες, αν με αυτό το ρόστερ η Μπάγερν μπορεί να διεκδικήσει το Champions League και το πόσο λάθος έκαναν οι Χένες και Ρουμενίγκε όταν από τον περασμένο Φεβρουάριο μιλούσαν για μεγάλες μεταγραφές, που θα κάνουν τη διαφορά. Προς το παρόν αυτό που έχουν να δείξουν είναι μία πιο νεανική άμυνα και… μπαλώματα με δανεικούς. Α, και μία αμφιλεγόμενη κίνηση για το μέλλον, με την απόκτηση του Κουζάνς από την Γκλάντμπαχ.

Πηγή: gazzetta.gr