Ο 30χρονος γκαρντ, Τζίμερ Φριντέτ, θα έχει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» είπε: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να με αποκτήσει εδώ και λίγα χρόνια. Δεν έτυχε να συνεργαστούμε, μέχρι τώρα. Τώρα ήταν η ιδανική ευκαιρία για εμένα, την οικογένειά μου και την ομάδα. Ελπίζω να έχουμε μια υπέροχη σεζόν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Ο σύλλογος είναι σπουδαίος, υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες στην ομάδα και το επιτελείο. Θα δοκιμάσω κάτι διαφορετικο στην καριέρα μου κι ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορώ».

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σχολίασε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ… τρελό. Έχουμε τους πιο παθιασμένους οπαδούς σε όλη την Ευρώπη. Ελπίζω να τους κάνω υπερήφανους και να έχουμε μια ωραία χρονιά».

Έπειτα, πρόσθεσε: «Δεν έχω παίξει ακόμα στην Ευρώπη, οπότε θα δούμε. Θα προσπαθήσω απλά να είμαι καλός παίκτης και συμπαίκτης. Να κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα στο παρκέ, να είμαι σωστός και ο εαυτός μου, για να βοηθήσω την ομάδα. Πάντα είχα έφεση στο σκοράρισμα, αλλά πιστεύω πως μπορώ να κάνω κι άλλα πράγματα, όπως το να παίξω καλή άμυνα και να ηγηθώ της ομάδας. Να εξελίσσομαι κάθε ημέρα, να δείξω σε όλους τι μπορώ να κάνω και να φέρω την νοοτροπία νικητή στην ομάδα».

Για το αν μίλησε καθόλου με τον Ρικ Πιτίνο, απάντησε: «Δεν έχω μιλήσει με τον Πιτίνο. Ξέρω πως ήταν εδώ πέρυσι και πήρε μια σημαντική εμπειρία. Νομίζω πως το ευχαριστήθηκε».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μακριά από ένα Final 4 από το 2012, υποστήριξε: «Νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος όλων. Όλες οι ομάδες στην Ευρώπη το θέλουν αυτό. Αλλά δεν θέλω να βάζω παραπάνω πίεση από τώρα. Είναι κάτι που πρέπει να το βλέπουμε μέρα τη μέρα. Να βελτιωνόμαστε και να παίζουμε σκληρά. Ξέρω πως είναι κλισέ, αλλά είναι η αλήθεια. Πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Νομίζω όλοι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε εκεί».

Πηγή: gazzetta.gr