Τα αγγλικά ταμπλόιντ κάνουν… «πάρτι» με την πρόσληψη του Πάολο Ντι Κάνιο από τη Σάντερλαντ και το φασιστικό του παρελθόν!

Η φωτογραφία του από την κηδεία του κατηγορούμενου για συμμετοχή στη «Σφαγή της Μπολόνια», Πάολο Σινιορέλι, αποτελεί το τελευταίο εύρημά τους!

Ο πρώην επιθετικός της Λάτσιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ για να την οδηγήσει στη σωτηρία, ωστόσο η πρόσληψή του έχει χωρίσει την πόλη στα δύο! Υπάρχουν πολλοί που είναι αντίθετοι με τον ερχομό του, λόγω του ότι είναι δηλωμένος φασίστας, αλλά και εκείνοι που τονίζουν ότι πρέπει να κριθεί αυστηρά από την εικόνα της ομάδας.

Η Sun, πάντως, ξετρύπωσε φωτογραφία του που χαιρετάει ναζιστικά στην κηδεία του γνωστού ακροδεξιού Παόλο Σινιορέλι και μάλιστα σχετικά πρόσφατα!

Ο Ιταλός, εξέχουσα προσωπικότητα του κινήματος MSI, το οποίο αποτέλεσε τη λογική συνέχεια του φασιστικού κόμματος του Μουσολίνι, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στην πολύνεκρη επίθεση στον σταθμό της Μπολόνια το 1980, όπου 85 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν, ενώ οι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση βρέθηκαν δολοφονημένοι.

Πίσω από την επίθεση βρισκόταν το ακροδεξιό παραστρατιωτικό γκρουπ NAR, με το ο οποίο ο εν λόγω πολιτικός είχε σχετικά.

Ο Σινιορέλι είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκιση, ωστόσο οι αρχές αναγκάστηκαν να τον αφήσουν λόγω έλλειψης στοιχείων, αφού κέρδισε την έφεση. Ωστόσο, κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε ένοπλο βραχίωνα και για απόπειρα ανατροπής της δημοκρατίας.

Ο Ντι Κάνιο φερόταν να διατηρεί στενή επαφή με τον Σινιορέλι, ενώ τον είχε επισκεφτεί αρκετές φορές στην οικία του! Στην κηδεία του πριν από τρία χρόνια, φωτογραφήθηκε να χαιρετά ναζιστικά. Θυμίζουμε ότι ο νέος προπονητής των «Μαύρων Γάτων» έχει δηλώσει ότι είναι φασίστας αλλά… όχι ρατσιστής!

Πηγή: gazzetta.gr