Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάμπεργκ στη Γερμανία τού χάρισε και μαθηματικά την πρόκριση στο Top 16, καθώς τον κράτησε στο +2 από την Ουνικάχα Μάλαγα.

Πλέον οι «πράσινοι» μπορούν να τερματίσουν από πρώτοι μέχρι και τέταρτοι ανάλογα με τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, όπου υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, ενώ την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την Αναντολού Εφές.

1) Αν ο Παναθηναϊκός χάσει από την ΤΣΣΚΑ, οι Ρώσοι είναι πρώτοι και ο Παναθηναϊκός τέταρτος αντιμετωπίζοντας στα προημιτελικά την Μπαρτσελόνα, αφού θα ισοβαθμήσει με τον ηττημένο του Ρεάλ-Εφές και μειονεκτεί και στις δύο ισοβαθμίες (-4 και +1 με Ισπανούς, -14 και +13 με Τούρκους). Παράλληλα, σε αυτή την περίπτωση η ΤΣΣΚΑ θα είναι πρώτη και ο νικητής του Ρεάλ-Εφές δεύτερος.

2) Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, θα είναι τουλάχιστον τρίτος και με ένα ακραίο σενάριο ακόμη και πρώτος. Υπάρχουν δύο σενάρια τριπλής ισοβαθμίας:

α) εφόσον η Ρεάλ κερδίσει την Εφές προκύπτει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟ, Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ (τέταρτη σίγουρα η Εφές), όπου επειδή όλες οι ομάδες έχουν από τρεις νίκες στα μεταξύ τους ματς, προσμετράται η διαφορά πόντων στους αγώνες ανάμεσά τους. Ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ με 19+ για να είναι δεύτερος και με 22+ για να είναι πρώτος. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι τρίτος.

β) εφόσον η Εφές κερδίσει τη Ρεάλ προκύπτει τριπλή ισοβαθμία ΠΑΟ, Εφές και ΤΣΣΚΑ (τέταρτη σίγουρα η Ρεάλ). Ο ΠΑΟ πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 3+ για να είναι δεύτερος και με 26+ για να είναι πρώτος.

Πηγή: Sport-fm.gr