Την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Εφήβων που διεξάγεται στην Ισπανία κατέλαβε ο Γιάννης Μαρτίδης, ενώ ο Γιώργος Πιλίδης θα αγωνιστεί αύριο στα ρεπεσάζ και θα κυνηγήσει ακόμα ένα μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση.

Ο Μαρτίδης στον αγώνα για το χάλκινο στα 57 κ. ελευθέρας ήταν άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στον Μολδαβό Κανταβέικα, αλλά ηττήθηκε με 7-1. Το τελικό σκορ, όμως, δεν αντικατοπτρίζει τη μεγάλη εμφάνιση του Μαρτίδη, καθώς ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα ήταν ισόπαλος 1-1.

Ο Έλληνας πρωταθλητής για 4η συνεχόμενη χρονιά καταλαμβάνει την 5η θέση σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση και αποδεικνύει ότι είναι σταθερά στους αθλητές που κυνηγούν τη διάκριση.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Πιλίδης στα 61 κ. θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης Κολέσνικ (Μολδαβία) – Μίσεκ (Β. Μακεδονία) κι αν κερδίσει θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Αλάτσα (Τουρκία).

Στα προκριματικά ο Πιλίδης αντιμετώπισε τον Ταρότσι (Ρουμανία) και τον νίκησε με 10-2. Στους «16» έκαμψε την αντίσταση του Βαλιζάντα (Αζερμπαϊτζάν) και επικράτησε με τεχνική πτώση. Στα προημιτελικά, όμως, ηττήθηκε από τον Μαργκαριάν με 6-4. Ο Αρμένιος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Πιλίδη ν αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Τέλος στα 79 κ. ο Παύλος Καπόγλου ηττήθηκε από τον Βίσνιακ (Ουκρανία) με 4-0 στα ρεπεσάζ.