Η απόφαση της UEFA ήταν αναμενόμενη, όπως αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση της Λάτσιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης του ναζιστικού χαιρετισμού, στον οποίο προέβησαν οπαδοί της ιταλικής ομάδας στο παιχνίδι με τη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επέβαλε αποκλεισμό δύο αγωνιστικών στην έδρα της Λάτσιο και πρόστιμο 40 χιλ. ευρώ.

Όπως ήταν λογικό, ο ιταλικός σύλλογος κατέθεσε ένσταση κατά της απόφασης αυτής. Την ένσταση συνόδευσε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία φαίνεται η δυσαρέσκεια της διοίκησης της Λάτσιο.

«Η διοίκηση της Λάτσιο, αναφορικά με την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα μας, επιβεβαιώνει πως, αν και σέβεται κάθε δικαστική απόφαση, τη θεωρεί υπερβολική για τα αληθινά γεγονότα που έλαβαν χώρα. Έχουμε εμπιστοσύνη πως στην εκδίκαση της έφεσης θα κατατεθούν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα πραγματικά στοιχεία, στα οποία θα προστεθούν και νέα που προέρχονται από τους υπεύθυνους ασφαλείας του σταδίου. Με τα στοιχεία αυτά είμαστε σίγουροι πως οι δικαστές θα αποφασίσουν τελείως διαφορετικά», αναφέρει η ανακοίνωση της Λάτσιο.

Πηγή: sport-fm.gr