Το «φλερτ» της ΑΕΚ με τον Σέρχιο Αραούχο είναι εδώ και καιρό γνωστό και δεδομένο. Η Ένωση θέλει πίσω τον Αργεντινό επιθετικό, κάτι που φαίνεται και από τις επαφές που έχουν γίνει με τη Λας Πάλμας είτε για να τον αποκτήσει με δανεισμό με προκαθορισμένη οψιόν αγοράς, είτε με άμεση αγορά των δικαιωμάτων του.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από την Ισπανία, με το tweet του δημοσιογράφου Μοϊσές Ροδρίγκεθ του Canarias Radio, ο οποίος τονίζει πως το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον «Τσίνο» είναι σοβαρό και πως θα γίνει κρούση από τον ελληνικό σύλλογο, προκειμένου ο παίκτης να επιστρέψει στην ομάδα που γύρισε και ο Μανόλο Χιμένεθ.

Όπως επισημαίνεται σχετικά. η Λας Πάλμας επιμένει να θέλει κανονική πώληση του Αραούχο και γι’ αυτό, στην ΑΕΚ ίσως προσπαθούσαν να πουλήσουν τον Μάρκο Λιβάγια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά για την αγορά του Αργεντινού.

«Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Σέρχιο Αραούχο είναι πολύ αληθινό. Το πρόβλημα για τους Έλληνες είναι ότι δεν έχουν μεγάλη οικονομική ρευστότητα και σχεδιάζουν έναν δανεισμό με οψιόν αγοράς, παρά το ότι η Λας Πάλμας προτιμά πώληση. Ο Αργεντινός βλέπει με καλό μάτι να επιστρέψει στις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ. Ο ελληνικός σύλλογος επιπλέον σχεδιάζει να βάλει χρήματα στα ταμεία του από μια πώληση του Λιβάια για να προχωρήσει στη μεταγραφή του Αραούχο, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για αυτούς», αναφέρει ο Ροντρίγκεθ.