Την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, αύριο (20:30) απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε περίπτωση που οι παίκτες του δώσουν το 100% στον αγωνιστικό χώρο, εξέφρασε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

«Αυτό που κάνω είναι να επικεντρώνομαι στους δικούς μου ποδοσφαιριστές. Δεν έχω τη διάθεση να μπω σε δημόσια συζήτηση – ανάλυση του αντιπάλου. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι είναι μία καλή ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και έχει φτάσει στον τελικό και συνέχισε μιλώντας στους δύο προηγούμενους τελικούς:

«Δεν μπορέσαμε να κερδίσαμε τον πρώτο τελικό, δεν αξίζαμε να κερδίσουμε τον δεύτερο. Κάθε ματς είναι διαφορετική ιστορία, κάθε σεζόν είναι διαφορετική ιστορία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε τον τελικό ως έναν τελικό και το ποδόσφαιρο θα επιλέξει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα» και κατέληξε:

«Είμαι πεπεισμένος ότι αν οι ποδοσφαιριστές μου βγουν στο γήπεδο και είναι 100% αυτοί που πρέπει να είναι, θα τα καταφέρουν. Είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα γιατί κάθε μέρα προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό της. Ποτέ δεν χάνει αυτός που πάντα προσπαθεί να κερδίσει».

«Κρίμα να παίζεται τελικός χωρίς κόσμο»

Τους παίκτες της Ένωσης εκπροσώπησε ο Αντρέ Σιμόες, ο οποίος στάθηκε στην απουσία κόσμου από τον μεγάλο τελικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος σημείωσε:

«Ένας τελικός είναι κρίμα να παίζεται χωρίς κόσμο. Θέλουμε να έχουμε VAR αλλά στο τέλος παίζουμε χωρίς κόσμο. Υπάρχει το φταίξιμο στον κόσμο γιατί στο τέλος πάντα δημιουργεί θέματα. Είναι μία πολύ καλή ανάμνηση του τελικού που κερδίσαμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο».

Αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπίζονται από τον ΠΑΟΚ λόγω όσων συνέβησαν την περασμένη σεζόν, τόνισε: «εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε που παίζουμε και για τι παίζουμε. Κάθε παιχνίδι είναι μία καινούργια ευκαιρία και ξέρουμε ότι πρέπει να τα δώσουμε όλα. Αυτές οι απόψεις μένουν για αυτούς που τις λένε».

Και κατέληξε, αναφέροντας για τον στόχο του Κυπέλλου: «Ήταν ο στόχος από την ημέρα που ήρθε ο Μανόλο και ένας τίτλος που τον θέλαμε από την αρχή της σεζόν. Θα ήθελα να πω πως για εμάς τους ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο, άλλες φορές είμαστε σε καλή φάση και άλλες όχι. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα μου. Έχει μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή μου στην ομάδα. Αύριο θα δώσω τη ζωή μου για τον ίδιο και την ομάδα»