Τι κι αν τερμάτισε με τον αστράγαλό της δεμένο σφιχτά στους επιδέσμους, τρέχοντας 28 ολόκληρα χιλιόμετρα με κάταγμα, σημασία έχει πως τα κατάφερε και με το παραπάνω.

Αυτό έκανε η 25χρονη Siobhan O’Keeffe στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, έτρεξε για 4 ώρες με σπασμένο πόδι προκειμένου να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια!

Η νεαρή έπεσε και έσπασε τον αστράγαλό της στο 12ο χιλιόμετρο, δεν θα άφηνε ωστόσο μια τέτοια «αναποδιά» να τη σταματήσει. Κάθε άλλο! Οι γιατροί ακόμα προβληματίζονται για το πώς τα κατάφερε.

Παρά το γεγονός ότι είχε καλύψει λιγότερο από το 1/3 του μαραθωνίου όταν έπαθε το ατύχημα, δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει. Με δάκρυα στα μάτια από τον πόνο αλλά με επιμονή-βουνό, πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με το πόδι δεμένο, καθώς είχε δεχτεί εντωμεταξύ τις πρώτες βοήθειες.

Η κοπέλα από το Σάρεϊ της Αγγλίας δήλωσε: «Άρχισα να πονάω μετά το 4ο μίλι, το πράγμα επιδεινωνόταν όμως συνεχώς. Έπρεπε να σταματήσω στο 8ο μίλι … Δεν πίστευα πως θα μπορούσα να τρέξω με σπασμένο αστράγαλο». Κι όμως.

Η νεαρή έτρεχε για λογαριασμό μιας μη φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με καρκίνο και δεν σκόπευε να τα παρατήσει. Από την ιστορία της κατάφερε μάλιστα να δωριστούν πάνω από 7.000 ευρώ στην οργάνωση, καθώς πολλοί συγκινήθηκαν από το κατόρθωμά της.

Παρά τον αφόρητο πόνο, δεν πήγε μάλιστα εκείνη τη μέρα στο νοσοκομείο, καθώς ήθελε να το γιορτάσει με την οικογένειά της. Ο πόνος έγινε ωστόσο ανελέητος τη νύχτα και έτρεξε τα ξημερώματα της επομένης στο νοσοκομείο, αφήνοντας τους γιατρούς εμβρόντητους που κατάφερε να τρέξει με τέτοιο σπάσιμο!