Με το αίσθημα της ευγνωμοσύνης που του δίνει η τύχη και η μοίρα του να το κάνει με τη φανέλα της Γιουβέντους, ο Αντρέα Μπαρτσάλι ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θ’ αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση.

Ο Ιταλός στόπερ δεν ήταν ποτέ ο σούπερ σταρ όπου κι αν αγωνίστηκε, ενώ και στη «Γηραιά Κυρία» οι Κιελίνι και Μπονούτσι πάντοτε ήταν εκείνοι που έπαιρναν όλη τη δόξα.

Παρ’ όλα αυτά, είναι από τους πιο αποτελεσματικούς και πιστούς ποδοσφαιριστές όσον αφορά στα καθήκοντά του στον αγωνιστικό χώρο και φυσικά η Γιουβέντους του χρωστάει πολλά στις τρομερές αμυντικές επιδόσεις που επιδείκνυε.

«Νομίζω ότι έχει φτάσει η ώρα ν’ αποσυρθώ και τους επόμενους μήνες θα σκεφτώ με τι θ’ ασχοληθώ στην επόμενη καριέρα μου ώστε να βρω αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει» ανέφερε ο Μπαρτσάλι που αγωνίστηκε βασικός στην ήττα (2-1) από τη Σπαλ, το απόγευμα του Σαββάτου.

«Είναι… professor σε ό,τι αφορά την άμυνα και όπως το βλέπω εγώ, θα ασχοληθεί με το κομμάτι της βελτίωσης των αμυντικών…» είπε ο Μαξ Αλέγκρι για τον ποδοσφαιριστή του.

Ο Μπαρτσάλι, που φυσικά ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Ιταλίας που κατέκτησε το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας, έχει μετρήσει 7 πρωταθλήματα (και φέτος θα είναι το 8ο), ενώ έχει επίσης 4 Κύπελλα Ιταλίας, ισάριθμα Super Cup Ιταλίας και ένα πρωτάθλημα στη Bundesliga όπου αγωνίστηκε με τη Βόλφσμπουργκ.

Πέρα από τη Γιουβέντους, έχει αγωνιστεί φυσικά και στην Παλέρμο…

Πηγή: gazzetta.gr