Eίναι τα γκολ που κόβουν την ανάσα. Οι στιγμές για τις οποίες ζουν και αναπνέουν οι φίλοι των «αιωνίων». Συγκεντρώσαμε τα ομορφότερα τέρματα στα ντέρμπι των «ερυθρόλευκων» με τους «πράσινους» ανεξαρτήτως έδρας, γκολ που έγραψαν ιστορία και έκριναν και τίτλους στις αναμετρήσεις των δύο μεγάλων αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γκολ με την σφραγίδα των μεγάλων άσων που έχουν φορέσει τη φανέλα των δύο συλλόγων στην ιστορία της Α’ Εθνικής.

Δομάζος (1973-1974, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1)

Από τα ομορφότερα τέρματα, ίσως το πιο ωραίο, που έχει σημειωθεί σε αγώνες των δύο «αιωνίων». Ο Μίμης Δομάζος σε ένα κλασσικό ανάποδο ψαλίδι αποδεικνύει γιατί ήταν «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα γκολ που χειροκροτήθηκε ακόμα και από τους φίλους του μεγάλου αντιπάλου…

Αργυρούδης (1972-1973, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1)
Το πιο σημαντικό τακουνάκι σε αναμετρήσεις των δύο ομάδων έκρινε τον αγώνα της 6 Δεκεμβρίου στο «Απόστολος Νικολαϊδης», την πρώτη από τις τρεις απανωτές σεζόν που η ομάδα του Γουλανδρή θα έπαιρνε τρεις σερί τίτλους. Μια προσωπική προσπάθεια του Δεληκάρη από τα αριστερά και ένα εναέριο τακουνάκι του Ρομέν Αργυρούδη χαρίζει μια μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό

Σαραβάκος (1985-1986, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-2)
Ένα προσωπικό σόου του «μικρού» του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα ματς που εξελίσσεται σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι «πράσινοι» προηγούνται 1-0 στο πρώτο μέρος με ένα όμορφο σαν συνδυασμό γκολ του «Μητσάρα», αλλά η «λόμπα» στον Παπαμιχαήλ στο 2ο τέρμα, μένει στην ιστορία σαν ένα από τα κορυφαία γκολ στα ντέρμπι.

Βαζέχα (πρωτάθλημα 1991-92 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 3-0)
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 26 Ιανουαρίου του 1992 και παίρνει προβάδισμα με τέρματα του Μαραγκού και του Σαραβάκου. Ο Κριστόφ Βαζέχα με ένα αριστουργηματικό τέρμα θα βάλει τη σφραγίδα του στο πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς που έκανε ο Μπορέλι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Καλατζής (1993-94 πρωτάθλημα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-2)
Ο Ελληνοαυστραλός ήταν ο 11ος κατά σειρά παίκτης που μετακινήθηκε απευθείας από τη μία στην άλλη ομάδα και το 1994, σημείωσε ένα άκρως θεαματικό γκολ που άνοιξε τον δρόμο για μια νίκη που ωστόσο δεν είχε βαθμολογικό αντίκρισμα. Ο Μηνάς Χατζίδης θα σημειώσει το άλλο τέρμα της νίκης των «ερυθρόλευκων» την 6η Ιανουαρίου του 1994.

Δομάζος+Δημητρίου (1976-77 πρωτάθλημα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0+ματς Κυπέλλου 2-1 ίδια σεζόν)
Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει μια μεγάλη αντεπίθεση για να πάρει τον τίτλο και αυτό το ντέρμπι αποτελεί την αφετηρία. Ο Μίμης Δομάζος θ’ ανοίξει το σκορ για ν’ ακολουθήσει άλλο ένα τέρμα από τον Αλβαρέζ για το 2-0. Τελικός νικητής ο Παναθηναϊκός με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με τους «πράσινους» να κάνουν τελικά το νταμπλ στο φινάλε της σεζόν. Στο ίδιο βίντεο υπάρχει ένα ακόμα γκολ από τον αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού 2-1 στο Κύπελλο με τον Μήτσο Δημητρίου να χαρίζει τη νίκη πρόκριση στο 101’ με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ.

Νούνιες (Κύπελλο 2007-2008 – Ολυμπιακός –ΠΑΟ 4-0)
Ένα γκολ για όσκαρ σημειώνει ο Λιονέλ Νούνιες σφραγίζοντας τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στον δρόμο για το Κύπελλο και την κατάκτηση του νταμπλ εκείνης της χρονιάς. Οι «ερυθρόλευκοι» τρεις ημέρες νωρίτερα έχει φέρει ισοπαλία με τον αιώνιο αντίπαλο τους για το πρωτάθλημα, αλλά στο ματς αυτό είναι καταιγιστικοί και βάζουν το κερασάκι στην τούρτα με το τέρμα του Αργεντινού για χάιλαιτ με γυριστό από την γωνία της περιοχής, μετά από κούρσα του Τάσου Πάντου.

Γιούτσος (Πρωτάθλημα 1966-67, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1)
Ο Ολυμπιακός αναζητά το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα από την ώρα που δημιουργήθηκε η Α’ Εθνική κατηγορία. Στον αγώνα της Λεωφόρου στις 6 Νοεμβρίου του 1966 οι «ερυθρόλευκοι» θα επικρατήσουν με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Νίκου Γιούτσου μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης. Μια κλασσική κίνηση φορ και ιδανικό τελείωμα, από έναν εκ των μεγαλύτερων παικτών της εποχής εκείνης.