Το ντέρμπι των αιωνίων βρίσκεται πλέον προ των πυλών, με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να προετοιμάζονται για το ελληνικό «clasico».

Την ιστορία αυτών των αγώνων τη γράφουν οι πρωταγωνιστές. Ένας από αυτούς αναμφίβολα είναι και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος θα αντιμετωπίσει για ένατη φορά στην προπονητική του καριέρα τους «ερυθρόλευκους».

Ας θυμηθούμε τις οχτώ προηγούμενες φορές που Ρότσα και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους…

Για τον αργεντινό τεχνικό αυτή είναι η τρίτη που αναλαμβάνει τις τύχες των «πρασίνων» και καλείται να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ντέρμπι αιωνίων.

Ωστόσο, ο Ρότσα μόνο… πρωτάρης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε αυτές τις αναμετρήσεις, καθώς έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό οχτώ φορές στο παρελθόν, πέντε φορές για το πρωτάθλημα και τρεις για το Κύπελλο.

Ο απολογισμός του σε αυτά τα παιχνίδια είναι τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο πρωτάθλημα δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο (2 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ έχει ηττηθεί δύο φορές στο Κύπελλο, μία εντός έδρας και μία στον τελικό.

Η παράδοση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ξεκάθαρα υπέρ ή κατά του, καθώς υπάρχει ισορροπία. Ένα, όμως, αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όταν υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο Ρότσα μετράει μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα (για το Κύπελλο).

Όποιος λοιπόν περίμενε να γίνει πιο… σοφός από την προϊστορία, η αλήθεια είναι πώς σε αυτά τα ντέρμπι μετράει μόνο η στιγμή.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια που μας οδηγούν στο μεγάλο παιχνίδι. Την απάντηση για το τι θα γίνει θα την δώσουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα του Ρότσα απέναντι στον Ολυμπιακό…

Πρωτάθλημα (1994-95)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1

Κύπελλο (1994-95)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3

Πρωτάθλημα (1995-96)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0

Πρωτάθλημα (1998-99)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0

Κύπελλο (Τελικός 1999)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-1 (1994-95)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0 (1995-96)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-2 (Κύπελλο 1994-95)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-2 (1995-96)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 (Τελικός Κυπέλλου 1999)

Πηγή: sport-fm.gr