Ο Φεντερίκο Μακέντα ήρθε στον Παναθηναϊκό για να πάρει φανέλα βασικού… σπίτι του και κάπως έτσι έγινε, με τον Ιταλό έμπειρο στράικερ να βοηθά τα μέγιστα το σύνολο του Γιώργου Δώνη με τα γκολ, τις ασίστ και την συμμετοχή του στην ανάπτυξη της ομάδας.

Παράλληλα, το τριφύλλι πόνταρε και σε δύο διεθνείς νεαρούς Έλληνες επιθετικούς που προέρχονται από τον Ολυμπιακό και βρέθηκαν στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια. Τον Αργύρη Καμπετσή και τον Νίκο Βέργο.

Ένας εκ των δύο, μάλιστα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει ευκαιρία να ξεκινήσει βασικός κόντρα στον ΠΑΣ, καθώς ο Μακέντα έχει δηλωθεί για να εκτίσει την τιμωρία από την συμπλήρωση τεσσάρων καρτών. Ο Ιταλός αποτελεί σημείο αναφοράς για την γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού και η απουσία του είναι σημαντική.

Από την άλλη, όμως, αυτή η απουσία μπορεί να σηματοδοτήσει το πιάσιμο της ευκαιρίας από τα μαλλιά από έναν εκ των δύο νεαρών επιθετικών.

Δίχως αμφιβολία, πάντως, ουδείς έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βοηθήσει όσο θα έπρεπε και όσο θα αναμενόταν, με τον Καμπετσή να έχει πάρει περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με τον Βέργο.

13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 γκολ(473 λεπτά συμμετοχής), 4 συμμετοχές στο κύπελλο και 1 γκολ(256 λεπτά συμμετοχής) είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του Καμπετσή.

Μόλις 3 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ(77 λεπτά) και 4 στο κύπελλο με 1 τέρμα(295 λεπτά συμμετοχής) είναι τα πεπραγμένα του Βέργου.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τρίτο της σεζόν άπαντες θα πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους ενώ ο Δώνης περιμένει από όλους τους παίκτες του ρόστερ να δώσουν πράγματα για να μεγαλώσει το ᾽οπλοστάσιό᾽᾽του και να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να μπει στην πεντάδα.

Πηγή: gazzetta.gr