Ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, αλλά και την πειστική εμφάνιση της Γιουβέντους, εμφανίστηκε στα μικρόφωνα του ιταλικού «Sky» ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας της «Μεγάλης Κυρίας» χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του επί της Τσέλσι, αλλά προειδοποίησε τους συμπαίκτες του πως η πρόκριση δεν επιτεύχθηκε ακόμα.

Ήταν ένα παιχνίδι «ζωής και θανάτου». Ο νικητής θα έπαιρνε σημαντικό προβάδισμα, ο ηττημένος θα έμενε πίσω στη διεκδίκηση του εισιτηρίου που οδηγεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιουβέντους και Τσέλσι έδωσαν τον «υπέρ πάντων αγώνα», με τους Ιταλούς να επικρατούν δίκαια με 3-0 και να κατακτούν 3 πολύτιμους βαθμούς, που μπορεί να μην τους εξασφαλίζουν, τους δίνουν ωστόσο πολλές ελπίδες να περάσουν στην επόμενη φάση.

Αυτό επισήμανε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Τζανλουίτζι Μπουφόν. «Αυτή η νίκη δεν μας δίνει την πρόκριση, αλλά μας φέρνει πολύ κοντά σε αυτή. Χρειαζόμαστε ακόμα ένα βαθμό και θα κάνουμε τα πάντα για να τον πάρουμε.

Όμως, ακόμα και αν δεν τα καταφέρουμε, είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει. Μαζέψαμε πολλούς βαθμούς και δείξαμε πως επιστρέψαμε στην ελίτ της Ευρώπης», ήταν τα πρώτα λόγια του Μπουφόν.

Φάνηκε να κερδίζετε το παιχνίδι πολύ άνετα. «Κερδίσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, στέλνοντας μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως είμαστε εδώ. Παίξαμε καλύτερα, ήμαστε ανώτεροι τεχνικά, τακτικά, από πλευράς φυσικής κατάστασης. Αν και πρέπει να παραδεχτώ πως, αν οι αντίπαλοί μας ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Πήραμε μια δίκαιη νίκη και δείξαμε πως το ιταλικό ποδόσφαιρο αξίζει σεβασμού», τόνισε ο Μπουφόν.

Πηγή: sport-fm.gr