Την πρόθεσή του να αποσυρθεί οριστικά σε δύο χρόνια εξέφρασε ο Φάμπιο Καπέλο, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης. Ο έμπειρος τεχνικός ανέλυσε την πορεία της εθνικής Ρωσίας και ομολόγησε πως αν η ομάδα του προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, αυτή θα είναι η καλύτερη στιγμή για να συνταξιοδοτηθεί.

Έχει εργαστεί σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Οδήγησε τη Μίλαν, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους σε μεγάλες επιτυχίες. Κάθισε στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας, με την οποία προκρίθηκε στα τελικά του Euro του 2012, αν και έφυγε πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Ο Φάμπιο Καπέλο εδώ και λίγο καιρό καθοδηγεί την εθνική Ρωσίας, με την οποία αισιοδοξεί να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ένα τουρνουά που πιθανώς να σημάνει και τη λήξη της πετυχημένης προπονητικής καριέρας του.

Αυτό φάνηκε από όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή της πατρίδας του. «Για την ώρα η Ρωσία βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά τα δύσκολα αναμένεται να έρθουν από την Άνοιξη και μετά. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη Βόρειο Ιρλανδία και την Πορτογαλία, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα πάμε καλά. Αν προκριθούμε στα τελικά, το πιθανότερο είναι να αποσυρθώ από την προπονητική μετά από τη Βραζιλία», δήλωσε ο Καπέλο.

Αυτή είναι μια ειλημμένη απόφαση; «Θα το σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο ελκυστικό πλάνο που να με κάνει να αλλάξω γνώμη. Αν έρθει ως τότε δεν το ξέρω. Αλλά το πιθανότερο είναι να αποσυρθώ. Ικανοποιημένος και ευτυχισμένος από όσα έχω καταφέρει», υπογράμμισε ο «Ντον Φάμπιο».

Πηγή: sport-fm.gr