Ο πρώην εργαζόμενος στην ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος, κατήγγειλε χθες στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, ότι η Παναχαϊκή το καλοκαιρι του 2010 έκανε μεταγραφές χωρίς να είναι φορολογικά ενήμερη, όπως προβλέπει ο κανονισμός της ΕΠΟ ώστε οι μεταγραφές να είναι νόμιμες.

Εκείνο το καλοκαίρι είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των πλαστογραφιών, η περίπτωση της Παναχαϊκής ελέγχθηκε από την ΕΙΜ/ΕΠΟ, όμως μαζί με τη Βέροια και σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες, αθωώθηκε.

Η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής:

Του Ιωάννη Παπαδόπουλου, κατοίκου Ηλιούπολης Αττικής

«Καταγγέλλω ενώπιον σας περιστατικό που υπέπεσε στην αντίληψή μου το οποίο ενδεχομένως να προήλθε από παράνομες πράξεις. Συγκεκριμένα η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ δια των νομίμων εκπροσώπων της πραγματοποίησε μεταγραφές ποδοσφαιριστών κατά την περίοδο Ιουλίου 2010 δίχως να είναι φορολογικά ενήμερη.

Το γεγονός αυτό προκύπτει και από την απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ για την πλαστή φορολογική ενημερότητα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ τον Ιανουάριο 2011, στην οποία αναφέρεται ότι η τελευταία νόμιμη ενημερότητα που έλαβε η ΠΑΕ από την ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ήταν τον Δεκέμβριο 2009. Από αυτό προκύπτει ότι τον Ιούλιο 2010 δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, καθώς η επόμενη νόμιμη ενημερότητα εκδόθηκε τον Μάιο 2011.

Παρακαλώ να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διαπίστωση ενδεχομένως παράνομων πράξεων, δια των οποίων πραγματοποιήθηκαν οι μεταγραφές της ΠΑΕ τον Ιούλιο 2010, καθώς είναι γνωστό ότι απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έγκυρη φορολογική ενημερότητα. Θυμίζω ότι για σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων εξαφανίστηκαν ομάδες με ιστορία και υποβιβάστηκαν στην Δ’ Εθνική».

Πηγή: Sport-fm.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.