Στις άσχημες αναμνήσεις που προκαλεί το όνομα της Λίβερπουλ στους οπαδούς της Γιουβέντους, απέδωσε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο την επιλογή του να μην φορέσει την κόκκινη φανέλα και να μετακινηθεί στη Σίδνεϋ.

Το διαζύγιο του «Πιντουρίκιο» με την επί δεκαεννιαετίας αγαπημένη του, Γιουβέντους, το περασμένο καλοκαίρι, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, ανάμεσά τους και ο Ολυμπιακός.

Ο Ιταλός επέλεξε τελικά να συνεχίσει την καριέρα του στην Αυστραλία, κίνηση που αμφισβητήθηκε από πολλούς.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η απόφασή του δεν είχε σε τίποτα να κάνει με το οικονομικό, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε απωθημένα ως παίκτης έχοντας κερδίσει τα πάντα με τη «Γηραιά Κυρία» και ότι απέρριψε προσφορά της Λίβερπουλ, λόγω των τραγικών περιστατικών στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985, ανάμεσα στους «μπιανκονέρι» και τους «κόκκινους».

«Δεν με απασχολεί τι λέει ο κόσμος, είχα πολλές επιλογές μπροστά μου αλλά δεν κυνηγούσα την καλύτερη οικονομική προσφορά. Έχω κατακτήσει τα πάντα, δεν ένιωθα την ανάγκη να ξαναπαίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Ντελ Πιέρο.

Όσο για το ενδιαφέρον των «κόκκινων» τόνισε: «Οι διαπραγματεύσεις με τη Σίδνεϋ βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά εκτός αυτού, σκέφτηκα και το τι είχε συμβεί στο Χέιζελ».

«Μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν φτιάξει τις σχέσεις τους, όμως για πολύ κόσμο εκείνη η τραγωδία αποτελεί μια ανεξίτηλη ανάμνηση».

Πηγή: sport-fm.gr