Τη στιγμή που ο κίνδυνος να γκρεμιστεί η Λεωφόρος και ο Παναθηναϊκός να μην αποκτήσει δικό του γήπεδο, είναι ορατός (!), οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους, προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Ο Παναθηναϊκός, έπειτα από μια πολύχρονη ταλαιπωρία στο θέμα του γηπέδου και χωρίς να έχει μπει ούτε… τούβλο στο Βοτανικό, για το νέο «σπίτι» του «τριφυλλιού», που, σύμφωνα με τις παλιές εξαγγελίες των ανθρώπων της ομάδας θα ήταν έτοιμο το 2008, βρίσκεται, πλέον, σε ένα κρίσιμο σημείο, επικίνδυνο θα έλεγε κανείς, αξιολογώντας την κατάσταση.

Ο κίνδυνος οι «πράσινοι» να μην αποκτήσουν δικό τους γήπεδο και να γκρεμιστεί η Λεωφόρος είναι ορατός.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει εκφράσει τις αντιθέσεις του για το προεδρικό διάταγμα και θα το κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το Διάταγμα το οποίο μιλάει για κατεδάφιση του «Απόστολος Νικολαϊδης», χωρίς να γίνει γήπεδο στο Βοτανικό, δεν θα περάσει.

Η θέση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη

Ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να προλάβει τα χειρότερα και γι’ αυτό έχει αποφασίσει μαζί με τον Ερασιτέχνη να καταθέσουν ένα κοινό υπόμνημα στο ΣτΕ, με το οποίο θα ζητούν να μπει και η κατασκευή του γηπέδου στο προεδρικό διάταγμα, το οποίο, τώρα αναφέρει ότι η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί μόλις εκδοθεί άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη στο Βοτανικό.

Έτσι, λοιπόν, η ΠΑΕ και ο Ερασιτέχνης θα ζητήσουν να μπει στο νόμο το αίτημα του «τριφυλλιού» που θα κάνει λόγο για κατεδάφιση της «φυσικής» έδρας της ομάδας, μόλις εκδοθεί άδεια για λειτουργία και του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου, πλην των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη.

Η επιστροφή στη Λεωφόρο

Από εκεί και πέρα, αν τελικά ο Παναθηναϊκός καταφέρει να ξεμπλέξει απ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση «ομηρείας» που βρίσκεται σχετικά με το γήπεδο, έχει ως προτεραιότητα την επιστροφή στη Λεωφόρο, φέτος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος περιμένει τις μελέτες και στόχος είναι το «τριφύλλι» να επιστρέψει «σπίτι» του για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής.

Ανάλογα με τις εξελίξεις με το ΣτΕ και το νέο προεδρικό διάταγμα, θα γίνουν και οι κινήσεις για την επιστροφή στη Λεωφόρο. Αυτό, πάντως, είναι κάτι που περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να μην υπάρξουν κακές, ιστορικά, εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου…

Πηγή: sport-fm.gr