Εκστρατεία εναντίον της βασικής εμφάνισης για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ξεκίνησαν εδώ και καιρό οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου, των οποίων οι αντιδράσεις εισακούστηκαν από τη διοίκηση του βαυαρικού συλλόγου.

Οι υποστηρικτές της πρωταθλήτριας Γερμανίας δεν θέλουν να βλέπουν το μπλε σορτσάκι που επιλέχθηκε για την τρέχουσα σεζόν, καθώς αυτό το χρώμα είναι της μεγάλης αντιπάλου, Μόναχο 1860. Βασικά, θέλουν γενικώς το μπλε να… εξαφανιστεί από την πρώτη εμφάνιση. Επίσης, δεν έκανε καθόλου θετικό «κλικ» η τρίτη εμφάνιση, σε πράσινο της μέντας και μοβ-μπλε, την οποία θα ήθελαν να μην υπήρχε, καθώς «δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία του συλλόγου».

Όλες αυτές τις απαιτήσεις η διοίκηση της Μπάγερν θα τις κάνει πραγματικότητα, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν οι άνθρωποι του συλλόγου με τους οργανωμένους οπαδούς. Έτσι, ανακοινώθηκε πως στο μέλλον οι εμφανίσεις θα είναι μόνο κόκκινες και λευκές (φανέλα, σορτσάκι και κάλτσες).

Πάντως, η Μπάγερν έχει κατά καιρούς φορέσει αρκετό μπλε στην ιστορία της, έχει υπάρξει και περίοδος που το συγκεκριμένο χρώμα κυριαρχούσε, ενώ βρίσκεται και σε μεγάλο ποσοστό στο σήμα του συλλόγου, λόγω του ότι σε αυτό περιλαμβάνεται η σημαία της Βαυαρίας.