Σε δυσχερέστατη θέση βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ κι αν δεν υπάρξει σύντομα «φως» από επενδυτές η χρονιά δεν μπορεί να βγει. Η λύση των διακανονισμών για εξόφληση παλιών χρεών απλώς δίνει χρόνο στη διοίκηση, αλλά και αυτός εξαντλείται μαζί με την υπομονή των πιστωτών.

Προσφυγή ετοιμάζονται να καταθέσουν οι Μαντούκα, Γιάχιτς και Γκέντσογλου, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι που βλέπουν να μην τηρούνται οι δεσμεύσεις της ΠΑΕ για σταδιακή εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται. «Κάντε υπομονή μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη», είναι η… μόνιμη απάντηση της διοίκησης, που περιμένει σανίδα σωτηρίας εκ Λονδίνου. Διαφορετικά, ποντάρει στην καλή θέληση των πιστωτών, που αν δεν υπάρξει υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από τη FIFA.

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται η ετυμηγορία των Δημήτρη Βιντιάδη και Κιθ Χάρις για το αν θα επενδύσουν στην ΠΑΕ. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν σε θετική απάντηση, αλλά αυτό βασίζεται περισσότερο σε αίσθηση από όσα ακούνε κι όχι σε πληροφόρηση από την πλευρά των ενδιαφερόμενων. Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές πέραν των στοιχείων που εξετάζουν φέρονται να περιμένουν τη ρύθμιση που θα γίνει με την Εφορία για τα χρέη (η ΠΑΕ διεκδικεί εξόφληση σε πέντε χρόνια και 60 δόσεις), αλλά και αν είναι εφικτή η επιχορήγηση με ένα σεβαστό ποσό για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάντως δίχως ξένα κεφάλαια η σεζόν είναι αδύνατο να βγει για την ΑΕΚ, αφού τα έξοδα φτάνουν τα 23,4 εκατ. ευρώ (11 εκατ. εξ αυτών είναι υποχρεώσεις από προηγούμενα έτη) και τα έσοδα μόλις 6,5 εκατ. ευρώ.

Οπισθοχωρεί ο Γιάγκο

Η επάνοδος του Ρίκκα από τον τραυματισμό του λύνει τα χέρια του Βαγγέλη Βλάχου, καθώς πλέον δεν θα κάνει αλχημείες για τη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Γιάγκο, που είχε «βαπτιστεί» μεσοαμυντικός, αναμένεται να γυρίσει στη φυσική του θέση, αυτή του στόπερ και το πιθανότερο είναι να στείλει στον πάγκο τον Μπουγαΐδη, καθώς ο Κουτρουμπής δείχνει σε καλύτερη κατάσταση. Ο Λαγός έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον τραυματισμό του και όλα δείχνουν πως θα είναι διαθέσιμος για το ματς της Κυριακής με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Οι πέντε διεθνείς επιστρέφουν την Τετάρτη στις προπονήσεις.

* Θα συνεχίσει να προπονείται με την ΑΕΚ αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Γκόβας. Ο 23χρονος μέσος έχει δείξει καλά στοιχεία, αλλά ο Βαγγέλης Βλάχος θέλει να αποκτήσει πιο ολοκληρωμένη άποψη προτού εισηγηθεί ή όχι την απόκτησή του.

Πηγή: sport-fm.gr