Εντυπωσιασμένος με την παρουσία των οπαδών του Παναθηναϊκού στην Τρίπολη ήταν ο Φεντερίνκο Μακέντα, μπροστά στους οποίους δεν μπορούσε να αστοχήσει στο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του, σύμφωνα με όσα είπε στους εκπροσώπους του «πράσινου» Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Ιταλός επιθετικός δήλωσε ότι μέχρι τώρα δεν έχει δει κάτι αντίστοιχο στην καριέρα του και υποσχέθηκε ότι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος θα είναι ακόμη καλύτερος, καθώς ακόμη δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα ήθελε εκείνος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Μακέντα:

Για το πείσμα της ομάδας, που παλεύει μέχρι τέλους κάθε ματς, είπε: «Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας ήταν καλύτερος στο συγκεκριμένο ματς, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές παίζεις εσύ καλά, κάποιες φορές ο αντίπαλος είναι σε καλύτερη ημέρα από σένα.

Δεν ήταν καλή ημέρα για εμάς, αλλά δείξαμε σπουδαίο πνεύμα και χαρακτήρα σαν ομάδα. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Και αυτό μας είπε και ο προπονητής μας. Γιατί όταν έχεις μία άσχημη ημέρα, όπως και εμφάνιση, είναι σημαντικό να καταφέρεις τουλάχιστον να μην χάσεις τον αγώνα».

Σχετικά με την παρουσία των οπαδών της ομάδας, είπε: «Οι φίλαθλοί μας ήταν απίστευτοι απόψε. Δεν ξέρω τι να πω… Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ήταν κι ένας από τους λόγους που πιέσαμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Είναι πάντα εκεί για εμάς και αυτό είναι συγκλονιστικό. Όταν έχεις τέτοια στήριξη πίσω σου, δίνεις πάντα το κάτι παραπάνω για την ομάδα…».

Αναφορικά με το εάν υπήρχαν άλλα πέντε λεπτά στο παιχνίδι και εάν πίστευε πως αυτό το διάστημα ήταν αρκετό για ανατροπή, σχολίασε: «Νομίζω πως θα είχαμε νικήσει (γέλια). Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι κάποιες φορές αυτό το μικρό “κλικ” για να… ανάψεις την εικόνα σου μέσα στο γήπεδο. Η άποψή μου είναι πως, ναι, αν είχαμε 5-10 λεπτά ακόμα θα μπορούσαμε να νικήσουμε.

Είμαστε όμως χαρούμενοι που πήραμε έστω τον ένα βαθμό, γιατί ξέρουμε πως δεν παίξαμε καλά και πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις εθνικές ομάδες. Για να δουλέψουμε καλύτερα σαν ομάδα, επιθετικά και αμυντικά».

Για το εάν είναι έτοιμος να παίζει πλέον 90 λεπτά, σημείωσε: «Όχι…  Δεν είμαι ακόμη, γιατί δεν έκανα προετοιμασία το καλοκαίρι Και είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για έναν ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής μου δίνει λεπτά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Βεβαίως, αυτό δεν είναι ακόμα ούτε το 50% αυτού που μπορώ να κάνω και θα δώσω σαν παίκτης στα επόμενα παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα καλά με την ομάδα και είναι σημαντικό που έβαλα γρήγορα αυτά τα γκολ».

Όσον αφορά το γεγονός ότι είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει το πέναλτι στο τέλος του αγώνα:

«Ήμουν πολύ κουρασμένος, αλλά ένιωθα πως έπρεπε να πάρω αυτή την ευθύνη στο πέναλτι. Δεν ήταν εύκολο, μετά από 90 λεπτά κούρασης και μπροστά στην κερκίδα των οπαδών μας. Ένιωσα όμως έτοιμος και πήγε καλά».

Τέλος, για την προσφορά του στο «τριφύλλι», με τα τρία γκολ και τη μια ασίστ σε τέσσερα ματς, τόνισε: «Ελπίζω να συνεχίσω έτσι, γιατί είναι σημαντικό για έναν επιθετικό να σκοράρει. Όμως, ο ρόλος μου δεν είναι απλά να σημειώνω γκολ.. Πρέπει να γίνω ακόμη πιο έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και να κάνω περισσότερα πράγματα για την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Δεν βλέπω ακόμη την εαυτό μου στο επίπεδο που θα ήθελα να είμαι. Ξέρω πως μπορώ να κάνω πολύ περισσότερα και θα επιστρέψω καλύτερος μετά τη διακοπή».