Ο Ζορζ Γουεά είναι πλέον 51 ετών και δεν είναι απλώς ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, αλλά ο πρόεδρος της Λιβερίας. Όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να αγωνιστεί κανονικά στο χθεσινό φιλικό της εθνικής ομάδας της χώρας του με την αντίστοιχη της Νιγηρίας.

Μάλιστα, δεν επρόκειτο απλώς για μία τυπική συμμετοχή, καθώς ο Γουεά αγωνίστηκε ως αρχηγός της Λιβερίας για 79 λεπτά, αν και η παρουσία του δεν έφερε και τη νίκη για την ομάδα του, που ηττήθηκε με 1-2 από τη Νιγηρία, η οποία κατέβηκε με πλήρη σύνθεση (και όχι με τα «δεύτερα»). Βέβαια, το αποτέλεσμα μικρή σημασία είχε, αφού σκοπός του φιλικού ήταν να τιμηθεί ο Γουεά, ο μοναδικός Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην ιστορία που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα και έχει αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του κόσμου από τη FIFA, με την απόσυρση της φανέλας με τον αριθμό 14 την οποία φορούσε στις «χρυσές» εποχές του.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι την ίδια μέρα που ο Ζορζ Γουεά φόρεσε ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο γιος του, Τίμοθι, που ανήκει στο ρόστερ της Παρί Σεν Ζερμέν, αγωνιζόταν βασικός με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε φιλικό κόντρα στο Μεξικό, σε ένα ματς όπου οι Αμερικανοί επικράτησαν με 1-0.