Ήσυχοι για τη συμμετοχή της ομάδας δίχως προβλήματα στο Europa League είναι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Η διοίκηση της ομάδας βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον υπεύθυνο αδειοδοτήσεων της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, και τον ενημερώνουν για όλες τις προσπάθειες που γίνονται.

Μπορεί ο φάκελος της ΠΑΕ να μην ήταν πλήρης και να υπάρχουν αρκετές ακόμη εκκρεμότητες, ωστόσο αυτές τακτοποιούνται και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι ο προγραμματισμένος αρχικά για τις 15 Ιουλίου έλεγχος μετατέθηκε για το Σεπτέμβριο. Ο σύλλογος έχει δείξει να συμμορφώνεται με τις νέες επιταγές του financial fair play από την περασμένη σεζόν, αρχίζοντας με την πώληση του Βιεϊρίνια και τη δραστική μείωση του μπάτζετ, και συνεχίζοντας με τις νέες πωλήσεις των Σταφυλίδη και Μαλεζά το καλοκαίρι.

Τα έσοδα αρκούν για να καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Όμως ακόμη κι αν παρουσιαστούν ελλείψεις, η UEFA δεν δείχνει διάθεση να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε μία ομάδα που αποδεδειγμένα κάνει προσπάθειες για να καλύψει τις υποχρεώσεις της και να ισοσκελίσει έσοδα-έξοδα. Αν, δεν, ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στον Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ με έναν ισχυρό επενδυτή πίσω του δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα.

Κοντά στον Πορτογάλο ο ΠΑΟΚ

Σε προχωρημένες επαφές για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για έναν 23χρονο Πορτογάλο, με εμπειρία από άλλο πρωτάθλημα, που δεν είναι… μεγάλο όνομα αλλά μπορεί να βοηθήσει άμεσα το «Δικέφαλο του Βορρά». Πάντως δύσκολα θα προλάβουν οι Θεσσαλονικείς την προθεσμία της UEFA για να δηλώσουν τον παίκτη εγκαίρως και να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με την Μπνέι Γιεχούντα.

Από εκεί και πέρα, στάσιμο παραμένει το θέμα του Μιχάλη Σηφάκη, τον οποίο δείχνουν διατεθειμένοι να περιμένουν για λίγες ακόμη μέρες. Πάντως ο διεθνής γκολκίπερ έχει προτεραιότητα να παίξει στο εξωτερικό και δεν καλύπτεται από την προσφορά του ΠΑΟΚ (280.000 ευρώ).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τις πωλήσεις Σταφυλίδη και Μαλεζά, το μπάτζετ δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 6,4 εκατ. ευρώ, όπως είχε αποφασιστεί εξ αρχής. Ο Ζήσης Βρύζας δεν θα παρεκκλίνει της πορείας που έχει χαραχτεί και μόνη περίπτωση να γίνει κάποια πιο… θεαματική κίνηση είναι αν το αποφασίσει ο Ιβάν Σαββίδης.

Δύσκολα ο Σταφυλίδης

Σήμερα ολοκληρώνεται η εν Ελλάδι προετοιμασία για το ματς της Πέμπτης με την Μπνέι Γιεχούντα. Από την αποστολή που αναχωρεί αύριο πρωί με τσάρτερ για το Ισραήλ θα απουσιάζει, όπως όλα δείχνουν, ο Κώστας Σταφυλίδης, που εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στο γόνατο. Επίσης, σύμφωνα με όσα δείχνει ο Γιώργος Δώνης στις προπονήσεις, ο Σαλπιγγίδης θα είναι στον πάγκο και θα προτιμηθεί δίπλα στον Αθανασιάδη ο Γιάννου. Οι υπόλοιποι στο 4-4-2. θα είναι οι Γλύκος, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Έτο, Γκαρσία, Λάζαρ, Γεωργιάδης και Ρομπέρ.

Πηγή: sport-fm.gr